“Nije uspio svladati zavoj”

Joža (41) kod Klanjca mrtav pijan sletio u kuruzu. Imao preko 3 promila

Objavljeno: 06.05.2024. zagorjeinternational

Prošlog je tjedna stigla presuda Joži (41) koji je lani u srpnju oko 19.40 sati kod Rakovca Tomaševečkog kod Klanjca upravljao osobnim vozilom krapinskih registarskih oznaka iz smjera Tuheljskih Toplica u smjeru Polica. Pod utjecajem alkohola od preko 3,2 promila, Joža nije uspio svladati zavoj, pa je sletio u kukuruz, piše Danica.hr.

– Nije prilagodio brzinu kretanja osobinama ceste (desni nepregledni zavoj), uslijed čega je sletio s kolnika u oranicu kukuruza u vlasništvu I.L. te se prevrnuo vozilom na krov gdje se i zaustavio. Pritom je okrivljeni Josip zadobio tjelesne ozljede, a na vozilu i oranici kukuruza je nastala materijalna šteta – navela je sutkinja. 

U presudi se navodi da je vozio pod utjecajem alkohola od 2,94 promila, koncentracija koja je umanjena za 10 posto standardne moguće pogreške alkometra. 

Joža je proglašen krivim i kažnjen je s ukupno 1710 eura plus 83 eura prekršajnih troškova te je dobio tromjesečnu zabranu vožnje. Presuda je nepravomoćna. Joža je dosad neosuđivan pa mu je to bila važna olakotna okolnost.

– Okrivljeni je kritične prigode počinio stjecaj dva opasna prekršaja pri čemu je zadobio tjelesne ozljede i prouzročio materijalnu štetu, pa je sud ocijenio da postoji opasnost da će upravljajući motornim vozilom ponovno ugroziti sigurnost prometa. Visok stupanj alkoholiziranosti ukazuje na zaključak o sklonosti prekomjernom konzumiranju alkohola, a time i opasnosti za sudionike u prometu, pa je mjera zabrane upravljanja izrečena u preventivne svrhe – navela je sutkinja u presudi. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba