Promjena vremena bi mogla utjecati na meteoropate

STIŽE TEMPERATURNI ŠOK: Sljedeći tjedan iz minusa idemo na 15°C!

Objavljeno: 14.01.2024. zagorjeinternational

Meteorolozi najavljuju veliku promjenu vremena sljedećeg tjedna. Očekuje nas nagli rast temperature što će se kod nekih ljudi negativno odraziti na raspoloženje, ali i određene zdravstvene probleme. Posebno oprezni trebali bi biti stariji ljudi, srčani bolesnici i oni s kroničnim bolestima. Skok će u roku tjedan dana biti čak 25°C, naime, u četvrtak smo se smrzavali na – 10, a već sljedeći četvrtak temperatura će biti 15°C, pišu 24sata.

Kod meteoropata moguća je pojava smanjene koncentracije, nesanice, glavobolje, nervoze i lošeg raspoloženja. Kronični bolesnici bi mogli teže podnositi bolesti od kojih inače boluju, kažu stručnjaci

Mnogi će se osjećati umornije i neraspoloženije nego inače. Neke će zbog promjene boljeti glava, druge zglobovi i kosti… Kako bi si olakšali patnju, krenite s pripremama već sada. Šećite više po svježem zraku, jedite zdravije – uvedite više voća, povrća, orašastih plodova i ribe u prehranu, pijte dosta vode, opustite se što češće i ne forsirajte prezahtjevna fizička opterećenja. 

U Nastavnom zavodu za javno zdravstvo ‘Dr. Andrija Štampar’ kažu da promjenu možemo očekivati već u ponedjeljak.

– Prestat će opasnost od hladnoće, a biometeorološke prilike će se pogoršati uz kišu i južinu. Stoga je kod meteoropata moguća pojava smanjene koncentracije, nesanice, glavobolje, nervoze i lošeg raspoloženja. Kronični bolesnici bi mogli teže podnositi bolesti od kojih inače boluju – upozorili su pa spomenuli i što nas čeka u utorak.

– Biometeorološke prilike će se kretati u rasponu od razmjerno nepovoljnih do nepovoljnih. Meteoropati i dalje mogu imati glavobolje, lošije raspoloženje te smanjenu koncentraciju, radni elan i radni učinak. I dalje je moguće otežano podnošenje bolesti kod kroničnih bolesnika – pojasnili su.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba