Legendarni hrvatski nogometaš je uljepšao dan konobaru Darku

Evo koliku je napojnicu jednom ostavio Niko Kranjčar: ‘Majstore, ovo je previše!’

Objavljeno: 08.01.2024. zagorjeinternational

Konobar Darko iz Karlovca govorio je o svojoj dugogodišnjoj karijeri i napojnicama koje je dobivao. Ispričao je od koga je dobio najveću napojnicu, a to je bilo dok je radio u jednom vinskom baru.

– Od Nike Kranjčara, slobodno to napiši – rekao je Darko u razgovoru za N1 te dodao:

– Ušao je sam, njegovo je društvo došlo poslije. Znao je točno koje vino hoće, nije trebalo ništa crtati. Bila je nedjelja navečer, skoro prazan lokal, nisam ih požurivao pa su ostali duže i naručili još. Dakle, platio je prvo vino i ostavio 400 kuna. Bum, hvala lijepo! Kad je plaćao drugo, opet je ostavio 400. Rekoh, majstore, previše je. Samo se nasmijao i zahvalio još jednom. Gospodin čovjek – kazao je konobar.

Nisu svi široke ruke kao Niko

No, bilo je i drugačijih slučajeva.

– A u Zadru mi je bio jedan naš slavni rukometaš sa ženom i klincem. Idem mu uzvratiti 15 kuna, on govori da je u redu, a žena ga ljutito pogleda i kaže da nije u redu i uzme novac – ispričao je Darko.

– Koliko ti dobro dođe, toliko je i udica da se vratiš u taj posao koji malo tko uopće želi raditi. Ako se ne varam, postoji istraživanje koje konobarenje stavlja među tri najstresnija zanimanja, zajedno s kirurzima i kontrolorima leta. Mislim da je i u top 3 zanimanja koja uništavaju brakove. Mene manje-više nije bilo briga za bakšu, ali imaš ekipu koja se sva izvitoperi i mater bi prodala za 2-3 eura tringelta – zaključio je Darko.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba