Legendarni reporter Goran Milić nominiran za ‘Zlatni Studio’ Jutarnjeg lista

‘Radim već 54 godine, vozačku sam dobio prije 60. Živio sam u osam država i selio se 27 puta. Evo što sada pripremam‘

Objavljeno: 13.12.2023. zagorjeinternational

– Kada se bude dodjeljivao Zlatni Studio ja ću imati 78 godina. Bit ću sigurno najstariji nominirani – uz smijeh kaže Goran Milić koji ne skriva da mu je drago da ga je žiri Jutarnjeg lista uvrstio među pet najboljih televizijskih novinara 2023. godine, piše Jutarnji list.

– Drago mi je da ste me se sjetili. Pazite, ja imam 77 godina, radim 54 godine, vozačku dozvolu prvi puta sam dobio prije 60 godina… I, da, bez problema vozim i dalje – govori legendarni reporter u čijim smo reportažama proljetos uživali u sklopu HTV-ovog serijala ‘What‘s up Izrael?‘.

Serija je to koja predstavlja državu Izrael, zemlju iz koje loše vijesti ove jeseni dolaze svakog dana, njenu dugu povijest stradanja, progona, nasilnog ili voljnog raseljavanja židovskog naroda, ali i otpora, uzvraćanja u mnogim ratovima sa susjedima…

Milić je za potrebe emisije razgovarao sa stručnjacima, političarima, ali i s običnim ljudima, Izraelcima, Palestincima, kao i kršćanima koji žive na teritoriju u kojem je povijest stara tisuće i tisuće godine stvarana kroz brojne sukobe i kontroverze. Već onda je, prisjeća se, bilo napeto, Izraelci nisu pili kavice s Palestincima, ali neusporedivo s ratnim strahotama.

– Sada je na redu novi serijal, ‘What‘s up Sjever – jug?‘. Jesenas sam s mojom ekipom obišao sjever i jug Europe, zanimale su me razlike između mentaliteta, sustava vrijednosti stanovnika tih zemalja. Interesiralo me i što ih živcira, što ih čini sretnima… Serijal će se uskoro emitirati na HTV-u, kroz osam epizoda u trajanju od sat vremena, a za potrebe tog serijala obišao sam Finsku, Norvešku, Italiju i Grčku – otkriva televizijska legenda. 

Ako dobije ‘Zlatni Studio’, bit će slavlja.

– To će biti fešta za pamćenje! Nabavit ću dva janjca, zamoliti ljude iz ‘Marijinog zvonca‘ da mi ih onako fino ispeku, a pobrinut ću se i za piće, i na feštu doći s nekih 30-40 litara dobrog vina. Ako se netko od nominiranih pjevača i pjevačica pridruži slavlju, bit će mi drago. Mogao bih, naravno, na tu feštu pozvati i Halida Bešlića iz Bosne, ili, možda, Aleksandru Prijović, koju sam, kao i njenu svekrvu Lepu Brenu, imao prilike upoznati, ali, neka njih… Bude li po mojim željama, neka tu večer, ako se ona dogodi, pjevaju glazbenici nominirani za Zlatni Studio – priželjkuje Milić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba