Osvojio je ukupno 7581 glas

Varaždinac Tin Jurak po drugi puta izabran za potpredsjednika Mladeži HDZ-a

Objavljeno: 05.12.2023. zagorjeinternational

Ove su nedjelje diljem Hrvatske, na čak 89 biračkih mjesta, održani izbori za nacionalno vodstvo Mladeži HDZ-a po principu jedan član – jedan glas.

Nakon uspješnog prvog mandata, kada je u Predsjedništvo HDZ-a po prvi puta u povijesti izabran Varaždinac, predsjednik Mladeži HDZ-a Varaždinske županije Tin Jurak, povjerenje mu je dano i po drugi puta s osvojenih 7581 glasova.

– Zahvaljujem svim članicama i članovima koji su izašli na izbore i ukazali mi povjerenje po drugi puta. Želio bih istaknuti kako mi podrška naših članova puno znači i da je ovaj ponovni izbor velika čast, ali naravno, i odgovornost. To je samo jasan pokazatelj i jasna poruka da naši mladi žele biti uključeni u javni život i raditi na kreiranju uvjeta za dobrobit mladih. I u ovome mandatu ćemo nastaviti, u suradnji s Vladom Republike Hrvatske predvođenom predsjednikom Andrejom Plenkovićem, ukazivati na probleme s kojima se suočavaju mlade generacije i nuditi im ostvariva rješenja – poručio je potpredsjednik Tin Jurak te posebno zahvalio predsjedniku Županijske organizacije HDZ-a Varaždinske županije, Anđelku Stričaku, na podršci.

Dodajmo da je za predsjednika Mladeži HDZ-a na nacionalnoj razini ponovno izabran Maksimilijan Šimrak s osvojenih 97 posto glasova, dok je u Varaždinskoj županiji dobio 100-postotnu podršku članova.

Za njegovog zamjenika izabran je Domagoj Ćorić iz Osječko-baranjske županije, a za potpredsjednike, uz Tina Juraka, izabrani su Sanda Livia Maduna iz Brodsko-posavske županije, Leon Lukinić iz Zagrebačke županije, Josip Ukalović iz Primorsko-goranske županije i Ivan Skelin iz Splitsko-dalmatinske županije.

Za članove Predsjedništva su izabrani Marko Brnjić iz Vukovarsko-srijemske županije, Matija Šanjug iz Krapinsko-zagorske županije, Marko Zadravec iz Grada Zagreba, Domagoj Kelović iz Sisačko-moslavačke županije i Luka Knez iz Zadarske županije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba