Komunalno poduzeće ‘Lijepa Bistrica’ dobilo potpuno novi kamion

MILIČKI: Nakon isteka leasinga za stari kamion, odmah smo ga zamijenili novim jer je to financijski najpovoljnije, a i neće se kvariti

Objavljeno: 05.12.2023. zagorjeinternational

Promrzli i kišni utorak u Mariji Bistrici uistinu bi bio tmuran da se na glavnom trgu, nije našao potpuno novi kamion. Njime se može pohvaliti komunalno poduzeće ‘Lijepa Bistrica’, a radi se o vozilu za prijevoz miješanog komunalnog otpada čiji su ključevi danas i službeno predani poduzeću. Vrijedno je 207.000 eura bez PDV-a.  

Načelnik Josip Milički objasnio je točno o čemu se radi.

– Ovo je prinova koju smo nakon pet godina, ponovno putem Javnog natječaja, osigurali vlastitim sredstvima. Naime, 2018. godine smo krenuli s gospodarenjem otpadom, a istekom leasinga za prvo vozilo smo ga odmah zamijenili novim jer je to financijski, ali i iz drugih segmenata, ispalo najpovoljnije – kazao je načelnik Milički koji pritom nije krio kako su u Općini izuzetno ponosni što će novi kamion osigurati nesmetani rad bez kvarova.  

Zadovoljstvo novim kamionom nije skrivao ni direktor ‘Lijepe Bistice’ Tomislav Šimunić koji se nadovezao na riječi načelnika.

– Radi se o vozilu zapremine 16 kubnih metara, koje zamjenjuje postojeće vozilo koje je već u malo lošijem stanju. Ovo je najsuvremenija tehnologija i zadovoljava sve naše potrebe na terenu. Ovaj kamion je ujedno i okosnica našeg voznog parka jer mi miješani komunalni otpad odvozimo u odlagalište Piškornica koja je na udaljenosti skoro 100 kilometara – kazao je Šimunić te se osvrnuo na trendove:

– Ova godina je isto uspješna kao i sve do sada. Trend je prikupljanje sve većih količina korisnog otpada. Uz vozni park konstantno obnavljamo i ostale alate i strojeve koji su nam potrebni za održavanje hortikultura, javnih površina te čišćenje javnih površina. Smatram da je iz godine u godinu sve bolja situacija – poručio je Šimunić.

Nešto više o specifikacijama samog vozila je, tijekom primopredaje, rekao predstavnik ‘Tehnixa’ Željko Horvat koji je pritom naglasio kako se radi o kompletno hrvatskom proizvodu.

– Pored performansi, tipa kvaliteta motora ‘EURO 6 E’, niske emisije CO2 plina, može se isto tako govoriti o vrlo kvalitetnim i povoljnim rezervnim dijelovima. Vozilo može raditi i u više smjena ako je to potrebno. Također, može raditi u performansama visokih temperatura, ali isto tako i na niskim temperaturama do ispod minus 15 stupnjeva Celzijusa. Uz to, ovakvo vozilo zadovoljava i visoke sigurnosne standarde na radu – kada je operater iza i kada radi, vozilo se ne može kretati unazad, a prema naprijed se ne može kretati brže od 30 kilometara na sat te je opremljeno sigurnosnim kamerama – kazao je Horvat dodavši kako je vozilo lijepog dizajna ukrašenog ekološkim porukama za građane.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba