VELIKI OBRAT: Dinamo ipak od Mamića i kompanije traži 21 milijun eura koje su ukrali iz kluba

Zdravko mora vratiti 7,3 milijuna, Zoran 251 tisuću, a Mario 11,4 milijuna eura – evo tko još duguje Dinamu i koliko

Objavljeno: 05.12.2023. zagorjeinternational

Veliki obrat na drugom suđenju Mamićima i kompanjonima za krađu enormnih iznosa iz Dinama.

Klub GNK Dinamo je postavio imovinskopravni zahtjev, što znači da će potraživati novac za koji su ga Mamići oštetili. Kako piše Index, ovo je velika promjena odnosa Dinama prema Mamićima jer su iz kluba zadnjih desetak godina službeno objavljivali kako ne smatraju da su ih Mamići i ostali oštetili. Imovinskopravni zahtjev GNK Dinamo, odnosno Uprava društva, podnio je u odnosu na Zdravka Mamića, Damira Vrbanovića, Marija Mamića, Sandra Stipančića, Igora Krotu i Zorana Mamića. Dakle, šestorica od sedmorice optuženih. Na popisu okrivljenika nema Nikkyja Arthura Vuksana.

– Dinamo je odlučio postaviti imovinskopravni zahtjev nakon uvida u nalaz vještačenja koje je tijekom istrage i sudskog postupka provela financijska vještakinja Ksenija Špoljarić – doznaje se iz kluba.

Iznosi odgovaraju navodima iz USKOK-ove optužnice. Dinamo od Zdravka Mamića dakle traži 7.311.316 eura, od njegovog brata Zorana 251.477 eura, a od Zdravkova sina Marija 11.437.082 eura. Od Damira Vrbanovića traži 181.684 eura, od Igora Krote 97.795 eura te od Sandra Stipančića 1.831.436 eura. Budu li oni proglašeni pravomoćno krivima za izvlačenje novca iz Dinama u sklopu zločinačkog udruženja, morat će Dinamu vratiti spomenuti novac ili ukupno 21 milijun eura.

U optužnici na skoro 700 stranica USKOK tereti Zdravka Mamića da je od 2004. do 2015. ostale okrivljenike organizirao u zločinačko udruženje te da su sklapanjem fiktivnih ugovora između Dinama i više stranih tvrtki iz Velike Britanije, Švicarske, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Svetog Vincenta i Grenadina, Belizea, Hong Konga, Gibraltara i SAD-a te ispostavljanjem računa o plaćanju nepostojećih usluga za transfere igrača, koje je Dinamo plaćao, klub oštetili za više od 144 milijuna kuna ili 19,1 milijun eura. Tužiteljstvo tereti okrivljenike da su taj novac dijelili između sebe i koristili za svoje potrebe te da je Dinamo neosnovano bio primoran na plaćanje dodatnog iznosa od 7,35 milijuna eura, odnosno 55,8 milijuna kuna.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba