Sve je povezano s bespravnom gradnjom na Murteru

U akciji policije i USKOK-a uhićen Zoran Pripuz. Evo tko je još na popisu 

Objavljeno: 23.11.2023. zagorjeinternational

Na širem području Zagreba i na području Šibensko – kninske županije u tijeku je akcija USKOK-a i policije zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela protiv službene dužnosti, a sve u vezi zlouporabe položaja i ovlasti. Uhićeno je pet osoba.

Među uhićenima je i Zoran Pripuz, javlja Index.hr, a sve je povezano s Pripuzovom bespravnom gradnjom na Murteru i dozvolom za kamp koju je dobio. 

Budući da bespravna gradnja nije u nadležnosti USKOK-a, a da je policija potvrdila kako se radi o sumnji na kaznena djela protiv službene dužnosti, moglo bi se raditi o izdavanju dozvola Pripuzu i eventualnih zloupotreba položaja i ovlasti pri tome. Podsjetimo, Pripuz je od Šibensko-kninske županije dobio dozvolu za kamp od 10 mobilnih kućica na području na kojem se ne može graditi. Nakon što je inspekcija zabranila radove rješenje je stavljeno van snage i najavljena je revizija. 

Akcija je započela rano jutros, a provode ju Policijski nacionalni ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta – Služba Split u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Index.hr prenosi da su akcijom obuhvaćeni i Dario Filipi, također vlasnik jednog ilegalnog kampa na Murteru. Akcija je obuhvatila i Eduarda Maržića, svojedobno predsjednika Hrvatske udruge kampova, koji je i sam prije 15-ak godina bio osumnjičen za protuzakonito izvlačenje novca. Na popisu se našao i Boris Kulušić, lokalni ugostitelj i poduzetnik, a posljednja osoba je Neda Livljanić, sada već bivša službenica odjela za gospodarstvo i turizam Šibensko – kninske županije, koja je i izdala rješenje za gradnju kampa i smještaja u domaćinstvu. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba