Podsjetimo, puštena je zbog operacije, a iza rešetaka se vraća 12. prosinca

Smiljana Srnec zatražila još tri mjeseca slobode za rehabilitaciju. Sud je odbio 

Objavljeno: 20.11.2023. zagorjeinternational

Smiljana Srnec, žena koja je 2020. osuđena za ubojstvo sestre Jasmine čije je tijelo 19 godina držala u zamrzivaču u obiteljskoj kući, a koja je nedavno, zbog zdravstvenog stanja i operacije koju mora obaviti privremeno puštena iz zatvora, zatražila je produljenje prekida izvršavanja zatvorske kazne, ali slavonskobrodski Županijski sud ju je odbio, doznaje 24sata.

Sudac joj je sredinom rujna odredio tromjesečni prekid izdržavanja zatvorske kazne zbog teške i složene operacije, koja se može obaviti samo u Kliničkom bolničkom centru, a radi se o problemima s kralježnicom. 

Među glavnim uvjetima privremenog puštanja bio je da se Srnec mora javljati u nadležnu policijsku postaju te jednom tjedno u probacijski ured prema odobrenom mjestu prekida ako je određen nadzor. Tri mjeseca koja nije provela u zatvoru ne uračunavaju joj se u izvršenje kazne od 15 godina zatvora.

Tromjesečni je prekid odsluženja kazne sada pri kraju, a neslužbeno, Srnec je zatražila produljenje. Međutim, Županijski sud je to odbio. Dakle, Srnec se mora vratiti u požešku kaznionicu 12. prosinca. 

Ako će to biti moguće, Srnec će rehabilitaciju obaviti unutar kaznionice, a ako ne, bit će ponovno puštena na slobodu. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba