Uz člana savjeta mladih Karla Pasaričeka izrazila je svoja mišljenja Europskoj komisiji

BRAVO! Predstavnica Dječjeg vijeća Pregrade, Helena Krsnik, sudjelovala na važnom sastanku u Bruxellesu

Objavljeno: 20.11.2023. zagorjeinternational

Predstavnica Dječjeg gradskog vijeća i članica 2. saziva NEF-a Hrvatske, Helena Krsnik, 22. i 23. listopada je uz pratnju člana savjeta mladih Grada Pregrade, Karla Pasaričeka, sudjelovala na EU Children’s Participation Platform Advisory Board Meeting-u, održanog u Bruxellesu.

Na sastanku je imala priliku razmijeniti znanja i mišljenja s djecom drugih europskih zemalja o problemima s kojima se suočavaju te otvorenim dijalogom pridonijeti stvaranju smjernica kako ih riješiti. Zajedno su sudjelovali u unapređenju web-stranice namijenjene od njih, za njih. Na sastanku su imali prilike svoja mišljenja izraziti članovima Europske komisije o sigurnosti djece, zelenijoj Europi, vrijednostima demokracije i aktivne participacije djece u sudjelovanju donošenja odluka. 

EU Children’s Participation Platform je platforma za sudjelovanje djece u Europskoj Uniji uspostavljena je kako bi se osiguralo da se dječji glasovi čuju kao alat za stvaranje europskih zakonima i politikama. Pružajući siguran prostor za djecu i mlade da izraze svoje stavove i mišljenja o stvarima koje ih se tiču i sami sebi kreiraju budućnost koju žele.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba