Vrhunska večer u 'Novoj rundi'

FINALE 27. HGF-a: Iduće subote svi na glazbeni spektakl! Nastupaju Diskonaut, Soba 9 i Elemental

Objavljeno: 25.10.2023. zagorjeinternational

U Zaboku iduće subote, 4. studenoga, u Tvornici ‘Nova runda’ povodom 27. HGF-a, nastupaju bendovi Diskonaut, Soba 9, a kao gosti nakon osam godina dolazi i popularni Elemental. 

Diskonaut je zabočko-zagrebački bend koji svira autorsku glazbu na hrvatskom jeziku. Nastali smo prije godinu dana i par mjeseci, a žanr bi se najbolje mogao opisati kao kombinacija diska, funka i psych-rocka s pop orijentacijom. Pjesme su često energične, plesne, sa ‘hook’astim refrenima i varijacijama na klasičnu pop formom. Bend trenutno radi na prvom albumu a prvi single zvan ‘Propušten Poziv’ izbacili smo prije mjesec dana.

Soba 9 nije samo bend, nego pravo mjesto – za druženje, skladanje i produkciju glazbe, zabavu. Najprije s osebujnim gitaristom kojem je trebao netko za svirku, a tu onda ulazi basist koji tek treba naučiti svirati. Zatim dolazi Vokalistica (s velikim „V“), usto i violinistica te jedina glazbeno obrazovana, ukratko – osoba koja je cijeli život u glazbi i s glazbom. Pukom srećom u njihov život ulazi i bubnjar kojeg nisu nikako očekivali

Elemental nije potrebno puno predstavljati, tko zna. Elemental je bend čija se glazbena baza nalazi u rap glazbi, no teško bi ga bilo svesti samo na jedan glazbeni žanr. U njihovoj šarolikoj glazbenoj viziji mogu se naći tragovi različitih stilova što njihov izričaj čini jedinstvenim i originalnim. Specifičnost ovog benda su britki tekstovi i zanimljive instrumentalne podloge koji zajedno čine autentičan zvuk Elementala. Elemental nikad nije bio bend koji je svoju glazbu smatrao proizvodom, već umjetničkim izričajem, a njihov iskren i nepatvoren stav prepoznaje publika u cijeloj regiji.

Početak nastupa izvođača je u 21 sat, a ulaz je, naravno, besplatan.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba