Radovi predviđaju zamjenu dotrajalih i neadekvatnih instalacija te prilagodbu i izvedbu prostorija koje će zadovoljavati uvjete funkcionalnosti za pacijente i djelatnike Odjela

Uskoro kreću 850.000 eura vrijedni radovi na Odjelu pedijatrije Županijske bolnice Čakovec

Objavljeno: 09.05.2024. zagorjeinternational

U najvećoj zdravstvenoj ustanovi na području Međimurja, Županijskoj bolnici Čakovec, nastavlja se realizacija plana obnove, te uskoro započinju radovi na nastavku rekonstrukcije Odjela pedijatrije što je potvrđeno i potpisivanjem ugovora za izvođenje II. faze, vrijedne oko 850.000 eura.

Podsjetimo, Međimurska županija je još 2022. godine velikim ulaganjem od 4,33 milijuna kuna, obnovila dio odjela za liječenje djece i to onaj na kojem se skrbi za najmlađe pacijente, do 18 mjeseci života, dok će se ovim novim ulaganjem, rekonstruirati i opremiti preostali dio odjela, namijenjen smještaju i liječenju djece i mladih do 18. godine života.   

Ravnatelj Županijske bolnice Čakovec Igor Šegović naglasio je da je ovo veliki dan za djelatnike pedijatrije kojima je zahvalio na iznimnoj predanosti.

4000 malih pacijenata

– Povijesni je ovo dan jer potpisivanjem ugovora za II. fazu rekonstrukcije pedijatrije zaokružujemo našu viziju. Dobit ćemo optimalne uvjete za rad svih naših pacijenata i roditelja, te zahvaljujem županu Matiji Posavcu, Međimurskoj županiji, Upravnom vijeću ŽBČ-a i predsjednici Sonji Tošić Grlač, kao i Ministarstvu zdravstva na podršci – istaknuo je ravnatelj.

Misija i vizija politike Međimurske županije znači i snažan razvoj zdravstvenih ustanova i zdravstvene skrbi u Međimurju, naglasio je župan Matija Posavec.

– Ovo je djelatnost u kojoj se godišnje skrbi za gotovo 4000 pacijenata u ambulantama, uz oko 1300 hospitalizirane djece uz koje na godišnjoj razini boravi i 800 osoba u pratnji, mahom roditelja. Županijska bolnica Čakovec jedna je od rijetkih koja omogućava pratnju te je taj model Međimurska županija podržavala kao izraz podrške i empatije svojim građanima – rekao je župan, poručivši da razvoj zdravstva u Međimurju ide dalje: 

– Ovom prilikom je potpisana odluka za nabavku dva vozila za sanitetski prijevoz te za još jedno vozilo hitne pomoći za naš Zavod za hitnu medicinu. Svjedočili ste ulagačkim aktivnostima u našem Zavodu za javno zdravstvo, Domu zdravlja te mislim da svi trebamo biti ponosni na postignuto. Međimurska županija je bila i ostaje podrška zdravstvu našega kraja – dodao je župan.

Potpisivanje ugovora o izvođenju II. faze radova s radošću je pozdravio i voditelj Odjela pedijatrije Dejan Balažin, istaknuvši da nema veće nagrade za sav uloženi trud od osiguravanja najvišeg mogućeg standarda smještaja i kvalitetnih uvjeta za rad.

– Naši su djelatnici predanošću to zavrijedili kao i naši pacijenti, stoga me raduje i činjenica da će nam rad olakšati odobrenje za povećanje broja kreveta u dnevnoj bolnici pedijatrije sa šest na osam. Broj kreveta na Odjelu ostao je isti – 24 – što znači da ćemo uspješno moći zbrinjavati djecu – rekao je Balažin, te pozvao roditelje na razumijevanje jer u periodu izvođenja radova vjerojatno neće biti mogućnosti smještaja uz hospitalizirano dijete s obzirom da će svi pacijenti Odjela biti u ranije preuređenom prostoru. 

100 dana

Građevinske, strojarske i elektroinstalaterske radove izvest će djelatnici tvrtke ‘Đurkin’, a predstavnica tvrtke Maja Đurkin naglasila je da će radovi biti izvedeni odgovorno i kvalitetno unutar ugovorenog roka od 100 dana.

– Radovi predviđaju zamjenu dotrajalih i neadekvatnih instalacija, prilagodba i izvedba prostorija koje će zadovoljavati uvjete funkcionalnosti za pacijente i djelatnike Odjela – rekla je Đurkin, istaknuvši da je čast sudjelovati u razvojnom zamahu međimurskih zdravstvenih ustanova.

Okupljenima se obratila i izaslanica Ministarstva zdravstva Anita Milas-Anzić te naglasila da je Ministarstvo uočilo optimalno korištenje resursa u Županijskoj bolnici Čakovec što je rezultiralo povećanjem kapaciteta dnevne pedijatrijske bolnice pedijatrije, a time i omogućilo racionalizaciju troškova poslovanja i smanjenje liste čekanja. 

– Vaša bolnica je primjer kvalitete i visokih standarda u zdravstvenoj zaštiti pacijenata – zaključila je.

Inače, o pacijentima Odjela pedijatrije skrbi pet pedijatara i 30 medicinskih sestara, uz podršku pet vanjskih liječnika koji pomažu u pokrivanjima dežurstava te rade u ambulantama kojima godišnje prođe i po 4000 pacijenata dječje dobi. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba