Uz moto “Ljubav djeci prije svega!”

Obilježen ‘Dječji tjedan’ u Radoboju – najveseliji tjedan u godini

Objavljeno: 10.10.2023. zagorjeinternational

‘Dječji tjedan’ je tradicionalna godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci. Društvo “Naša djeca” Radoboj obilježavanje ‘Dječjeg tjedna’ započelo je u ponedjeljak, 2. listopada dječjim druženjem i ispisivanjem poruka odraslima, a djecu je posjetio i načelnik Anđelko Topolovec koji je pažljivo slušao i zapisivao sve prijedloge i ideje kako bi Radoboj postao još ljepše mjesto prepuno dječje igre i smijeha. 

Ponedjeljak je ujedno označio i početak Humanitarne akcije prikupljanja plišanaca za KBC Rebro, a akcija je trajala do 6. listopada. 

Ispunjen tjedan

Aktivnosti unutar ‘Dječjeg tjedna’ nastavile su se radionicama na temu “vještine”, a utorak i srijeda bile su rezervirane za one tradicijske – lončarstvo te priprema i pečenje štruklji u ‘Hiži štruklji’. 

Dječji vrtić “Škrinjica” Radoboj bio je domaćin zanimljive i edukativne prezentacije tradicijske vještine – lončarstva. Mali vrtićanci, zajedno sa svojim odgajateljima, upoznali su se s procesom izrade lončarskih proizvoda, koristeći tehniku oblikovanja gline na lončarskom kolu. Nakon uvoda, stvarali su svoje prve lončarske kreacije, od šalica do vaza, a osmijesi i ushićenje na njihovim licima bili su neprocjenjivi. 

U srijedu, 4. listopada, u suradnji s članicama Udruge umirovljenika “Radobojsko srce 65+”, učenici 5.a razreda OŠ Radoboj i razredne nastave  okušali su se u pripremi  tradicijske delicije, zagorskih štruklji, koje su nakon pečenja i degustirali. U četvrtak, 5. listopada u OŠ Radoboj gostovalo je kazališta ‘Mala scena’ s predstavom “Plačko”. Predstava je razveselila stotinjak djece – stariju skupinu DV “Škrinjica” Radoboj i djecu svih nižih razreda matične te obje područne škole, ali i 5.a razred. Ispričana kroz priču o dječaku s neobičnom sposobnošću – sposobnošću plakanja, predstava je istaknula važnost izražavanja emocija i hrabrosti u suočavanju s izazovima. Djeca su s oduševljenjem pratili avanture “Plačka”, smijali se njegovim neobičnim situacijama i suosjećali s njegovim osjećajima. 

Susret DND-ova Radoboj, Petrovsko, Đurmanec i Krapina održao se u petak, 6. listopada u Sportskoj dvorani u Radoboju, a svaki je imao svoj stol na kojem su se održavale radionice na temu “vještine”, odnosno ‘STEAM’ radionice – izrada slimea, kodiranje bez ekrana, raznovrsni pokusi i eksperimenti u kojima je sudjelovao i Muzej ‘Radboa’. Za kraj susreta održana je zabavna predstava za djecu pod nazivom “Šareni svijet”. 

Sjajna ideja 

‘Dječji tjedan’ završen je u subotu održavanjem ‘Svaštarnice’ – prigodne prodaje dječje robice i zabava za djecu uz igre i napuhanac koju su organizirale mame Martina, Ivana, Jagoda i Mateja, uz podršku DND-a Radoboj, Općine i Muzeja ‘Radboa’. 

Osim zanimljivih sadržaja koje su osmislile kako bi se djeca zabavljala dok roditelji razmjenjuju odjeću i igračke, mališani su se razveselili skakanjem na napuhancu. Uz igru, učenje, zabavu i smijeh, završio je ‘Dječji tjedan’ u Radoboju, tjedan kada su sve aktivnosti usmjerene za djecu i s djecom. 

Aktivnostima tijekom ‘Dječjeg tjedna’ naglašava se promicanje prava djece i njihovo sudjelovanje u društvenom životu, podsjeća se na zajedničku odgovornost za poštivanje dječjih prava i odgovaranje na potrebe djece uz moto “Ljubav djeci prije svega!”. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba