“Mikro i makro zeleni svijet”

PD “Zagorske steze” Zabok provodi sjajan projekt kojem kroz razne aktivnosti pruža potporu djeci, mladima i osobama s poteškoćama u razvoju

Objavljeno: 10.10.2023. zagorjeinternational

“Mikro i makro zeleni svijet” projekt je Planinarskog društva “Zagorske steze” Zabok koji se provodi uz sufinanciranje Krapinsko – zagorske županije, a u partnerstvu s Gimnazijom Antuna Gustava Matoša.

Opći cilj projekta je pružanje potpore djeci, mladima i osobama s poteškoćama u razvoju, uz njihovo osnaživanje kroz sudjelovanje u različitim aktivnostima, te osnaživanje Planinarskog društva “Zagorske steze” Zabok u području brige za djecu i mlade. Specifični cilj projekta je promicanje zdravog načina življenja i rekreativnih aktivnosti te podizanje svijesti djece i mladih o potrebi zaštite prirode.

Nakon odrađenih aktivnosti u Gimnaziji Antuna Gustava Matoša, ovog je vikenda organizirana aktivnost pješačenja iz Krapinskih Toplica do zabočkog ‘Piclja’, za učenike OŠ Ksavera Šandora Gjalskog, njihove učiteljice, volontere i članove PDZSZ, uz pratnju planinarskih vodiča PDZSZ.

Odrađeno je 12 kilometara pješačenja uz radionicu orijentacije u prirodi, a sve se nastavilo radionicom determinacije i mikroskopiranja u planinarskoj kući iznad Poučnog parka ‘Picelj’.

Aerobni trening, aktivan način života u kontaktu s prirodom, usvajanje novih vještina, osnaživanje, pogled u mikrosvemir kroz leću mikroskopa, pogled u makrosvemir okom gledatelja… Sve je to subotnji sunčani dan učinilo još ljepšim.

Projektom “Mikro i makro zeleni svijet” osigurana je oprema (mikroskop i mikroskopski preparati) koja će osnažiti PD “Zagorske steze” Zabok i osigurati uvjete za nastavak neformalnih oblika obrazovanja djece i mladih.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba