Sve kako bi grad bio još ljepši

ZLATAR: Nabavljena nova, 32.000 eura vrijedna, električna čistilica

Objavljeno: 04.10.2023. zagorjeinternational

Grad Zlatar nabavio je novu električnu čistilicu ‘TSM Itala 135BT’ s kojom će se još efikasnije i ekonomičnije čistiti područje grada.

Nabava čistilice sufinancirana je kroz Javni poziv za neposredno sufinanciranje poticanja mjera odvojenog sakupljanja komunalnog otpada Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u udjelu od 40 posto odnosno 12.795,00 eura, dok ostatak do ukupne vrijednosti od 31.987,50 eura osigurava Grad.

– Ova čistilica ostvaruje impresivne rezultate u gradskim središtima, na parkiralištima, javnim prometnicama ili na bilo kojem vanjskom prostoru. Zbog svoje okretnosti, dimenzija i performansi ovaj stroj je idealan za čišćenje, kako užeg centra gdje su potrebne male dimenzije stroja tako i šireg gradskog područja gdje svojom brzinom konkurira i mnogo većim čistilicama – poručili su iz Grada. 

Vozilo je u transportu nečujno zbog pogona preko električnog motora, dok se u radu čuje samo rad turbine.

Čistilicu je isporučila tvrtka ‘Techno Win Machine d.o.o.’. Do aktivacije gradskog komunalnog poduzeća, čistilica će biti predana na korištenje poduzeću ‘Delimatech j.d.o.o.’ koje temeljem ugovora obavlja poslove održavanja čistoće i javnih površina na području Zlatara. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba