Najmanji iznos za prijavu iznosi 130, a najveći 26.500 eura

ČAKOVEC: Raspisan Javni poziv za financijske potpore projektima i programima u kulturi

Objavljeno: 29.09.2023. zagorjeinternational

Grad Čakovec raspisao je Javni poziv za dostavu prijedloga za financijske potpore projektima i programima namijenjenim zadovoljavanju javnih potreba u područjima kulture, tradicijske kulture i umjetnosti na području Grada za 2024. godinu.

Prihvatljivi prijavitelji programa i projekata su udruge građana i druge organizacije civilnog društva, fizičke osobe, ustanove i druge pravne osobe čije aktivnosti doprinose zadovoljavanju javnih potreba u kulturi i ispunjavanju ciljeva i prioriteta definiranih strateškim i planskim dokumentima Grada Čakovca i raspisanom Javnim pozivom.

Javni natječaj otvoren je 45 dana od dana objave, zaključno s 13. studenim 2023. godine. Prijave na Javni poziv podnose se isključivo u elektronskom obliku putem aplikacije SOM natječaji. Nepotpune prijave i prijave dostavljene poštom ili na drugi način neće se uzimati u obzir.

Na temelju pristiglih prijedloga, projekti i programi će se sufinancirati proračunskim sredstvima Grada Čakovca, ovisno o ocjenama ocjenjivačke komisije te sredstvima iz Proračuna Grada Čakovca. Najmanji iznos financijskih sredstava koji se može prijaviti i ugovoriti po pojedinom projektu je 132,72 eura, a najveći iznos po pojedinom projektu je 26.544,56 eura. Svaki prijavitelj može prijaviti najviše tri projekta ili programa u okviru ovog javnog natječaja. Planira se ugovoriti dodjela financijskih sredstava za okvirno 80 programa i projekata.

U nastavku popis šest područja na koja se mogu vezati prijavljeni projekti: Izdavačka djelatnost, Organizacija kulturnih i umjetničkih manifestacija, performansa i natjecanja, Sudjelovanje na smotrama i natjecanjima iz glazbeno – scenskih umjetnosti, tradicijske kulture i audio – vizualnih umjetnosti, Promicanje kulture i umjetnosti te očuvanje kulturne i tradicijske baštine, Projekti i programi ustanova u kulturi te Promicanje kulturnog amaterizma u mjesnoj samoupravi.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba