Srednja škola “Arboretum Opeka” domaćin je ovog događaja

Otvoreno međunarodno natjecanje učenika srednjih škola iz floristike i hortikulture

Objavljeno: 29.09.2023. zagorjeinternational

Načelnik Vinice Branimir Štimec otvorio je međunarodno natjecanje učenika srednjih škola iz područja floristike i hortikulture kojeg organizira Srednja škola “Arboretum Opeka” u sklopu projekta Uspostava regionalnog centra kompetentnosti u poljoprivredi.

Srednja škola “Arboretum Opeka“ Marčan u sklopu projekta Uspostava regionalnog centra kompetentnosti u poljoprivredi organizira dana 28. i 29. rujna Međunarodno natjecanje učenika srednjih škola iz područja floristike i hortikulture. Ovdje na jednom mjestu promoviraju se strukovna zanimanja, hortikulturnih i florističkih kreativnosti, vještina i znanja te rada Regionalnog centra kompetentnosti. 

Načelnik Štimec poželio je sreću 16 natjecatelja te istaknuo da mu je drago što srednja škola “Arboretum Opeka” omogućuje ovakve vrste natjecanja.

– Pozdravljam te ujedno želim poželjeti sreću svim 16 natjecateljima iz područja floristike i sedam timova po dva učenika iz područja hortikulture. Jednako tako pozdravljam i mentore učenika koji nam dolaze iz Hrvatske, Nizozemske, Italije, Slovenije, Srbije , Mađarske i Švedske – rekao je načelnik općine Štimec te nadodao:

Drago mi je što srednja škola “Arboretum Opeka“ Marčan omogućuje ovakve vrste natjecanja, gdje učenici iz različitih sredina i područja Europe mogu pokazati svoje znanje, ideje i kreativnost u području floristike te hortikulture – izjavio je načelnik  Štimec.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba