U prvom redu policajcima

Velikom broju državnih službenika povećane plaće za 10 posto

Objavljeno: 28.09.2023. zagorjeinternational

Kako su u ponedjeljak objavili na službenim stranicama Hrvatskog policijskog sindikata, Odlukom o isplati dodatka na plaću državnim službenicima i namještenicima od 24. kolovoza 2023. godine plaće za kolovoz koje su isplaćene u rujnu, uvećane su državnim službenicima i namještenicima koji su raspoređeni na radna mjesta za koje je utvrđen koeficijent složenosti poslova do 1,867 uvođenjem novog dodatka u iznosu od 10 posto (ako nemaju dodatak za poslove s posebnim uvjetima rada, dodatak za specifičnost poslova ili drugi dodatak utvrđen posebnim propisom ili sporazumom), odnosno uvođenjem novog dodatka u iznosu razlike do 10 posto (ako imaju dodatak za poslove s posebnim uvjetima rada, dodatak za specifičnost poslova ili drugi dodatak utvrđen posebnim propisom ili sporazumom u iznosu manjem od 10 posto), prenosi Podravski list

Plaće za kolovoz koje su isplaćene u rujnu uvećane su za 10 posto i službenicima srednje stručne spreme koji imaju dodatke za poslove s posebnim uvjetima rada (policijskim službenicima, pravosudnoj policiji te službenicima u Poreznoj upravi i Carinskoj upravi). 

Temeljem iste odluke plaće za kolovoz koje su isplaćene u ovom mjesecu uvećane su za pet posto službenicima srednje stručne spreme koji imaju dodatke za poslove s posebnim uvjetima rada (policijskim službenicima, pravosudnoj policiji te službenicima u Poreznoj upravi i Carinskoj upravi). 

– Naše kolegice i kolege koje u ovom trenutku nisu obuhvaćeni ovom Odlukom ili prethodnom Odlukom o isplati privremenog dodatka na plaću državnim službenicima i namještenicima te službenicima i namještenicima u javnim službama od 15. lipnja 2023. godine (neto povećanje cca 100, 80 i 60 eura), a koja je donesena temeljem Memoranduma kojeg smo s ostalim reprezentativnim sindikatima potpisali s Vladom RH, u trenutku donošenja Zakona o plaćama mogu očekivati nešto veća povećanja – naveli su iz sindikata i dodali da veće postotno povećanje plaća kolegicama i kolegama s nižim primanjima koji se teže nose s izazovima visoke inflacije postavljen je kao primarni cilj Sindikata policije Hrvatske u proteklom razdoblju, odnosno do donošenja podzakonskih akata temeljem novog Zakona o plaćama. 

Sindikat policije Hrvatske 13. rujna predao je Vladi RH i resornom ministarstvu zahtjev za otvaranjem kolektivnih pregovora radi sklapanja Dodatka Kolektivom ugovoru ili izmjena i dopuna Kolektivnom ugovoru te se nadaju da će u kolektivnim pregovorima koji započinju u četvrtak, dodatno povećati osnovicu za obračun plaća već od ove godine te da će uspjeti dogovoriti i povećanje božićnice na iznos od 300 eura (kao i regres isplaćen ove godine) te konačno uvesti “uskrsnicu“ u državne službe.

Više na poveznici

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba