Načelnica Donje Voće reagirala na izjave vezane uz Uredbu Vlade na temu financijske održivosti vrtića

“Misle li doista načelnici ‘bogatijih’ općina da će pomoć siromašnijima njih ugroziti?”

Objavljeno: 20.09.2023. zagorjeinternational

Načelnica Donje Voće Sanja Kočet reagirala je na izjave vezane uz Uredbu Vlade Republike Hrvatske na temu financijske održivosti vrtića. Njenu reakciju vam u nastavku prenosimo u cijelosti.

Kao načelnicu općine, ali prije svega kao mladu osobu koja je odlučila ostati u svojem kraju, žalosti me činjenica da kolege iz oporbenih stranaka ovu odluku, ma koliko god još trebalo na njoj poraditi ili ne, nisu prepoznali kao svojevrsnu pomoć nerazvijenim općinama koje usprkos svojim skromnim proračunima, ipak pokušavaju osigurati uvjete za ostanak mladih generacija u ruralnim krajevima.

Ponekad se pitam jesu li načelnici “bogatijih” općina i gradova uopće svjesni s koliko se izazova i problema svakodnevno suočava stanovništvo u općinama niske razine razvijenosti i misle li doista da će povremena pomoć za razvoj onih najsiromašnijih doista ugroziti one bogate?!

Dragi i poštovani kolege, kad spominjete Općinu Donja Voća morate prije svega znati činjenicu kako na području općine ne postoji vrtić. No srećom, ne čekajući bilo kakve posebne poticaje, Općina je već otpočela s aktivnostima projektiranja, ali i prethodnog osiguravanja sredstava kroz EU fondove za izgradnju vrtića na području naše općine. Svaki oblik pomoći, pa i na ovaj način pozdravljam, nebitno s koje strane političkog spektra pojedina inicijativa dolazi.

A sve one koji u ovakvom pristupu traže diskriminaciju, svakako pozivam da se kroz literaturu, a potom i na licu mjesta (u susjednim im općinama) upoznaju što za opstanak ruralnih područja znače pojmovi ‘ujednačeni razvoj’, ‘održivost’, ‘društvena osjetljivost’ i sl.

Na kraju upućujem apel svim kolegama, koji nažalost imaju potrebu za skupljanje političkih bodova, da prije nego počinju govoriti o ovoj temi i dijeliti packe ili savjete, promisle primarno o djeci o čijoj kvaliteti života na koncu odlučuje politika, ali i o vlastitom obrazu – poručila je Kočet. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba