FOI: Kreće jesenski rok, mjesta je još malo

Upišite studij Ekonomike poduzetništva u Varaždinu ili stručni studij ITDP u Sisku i Zagrebu

Objavljeno: 06.09.2023. zagorjeinternational

Širok spektar znanja i vještina ključ je uspjeha prijediplomskog sveučilišnog studija “Ekonomika poduzetništva” kojeg na varaždinskom Fakultetu organizacije i informatike upisuje nova generacija brucoša, a dobra je vijest da je nešto slobodnih mjesta ostalo i na jesenskom roku. Studij je poseban i jedinstven u Hrvatskoj jer na ovom respektabilnom fakultetu zagrebačkog sveučilišta uspješno balansira ekonomska i informatička znanja i spaja ih s poslovnim vještinama, koje prepoznaju i poslodavci u svim granama industrije. Uz njega i glavnog informatičkog sveučilišnog smjera “Informacijski i poslovni sustavi”, ove se godine na FOI-ju najviše mjesta tražilo za stručni trogodišnji preddiplomski studij “Informacijske tehnologije i digitalizacija poslovanja”, za koji je na jesenskom roku ostalo mjesta za izvanredne studente u Zagrebu i Sisku. U Zagrebu će se studijski program ITDP izvoditi po prvi puta, i to u prostorima Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije (Svetošimunska cesta 23). 

Širok spektar poslova

Za studente FOI-ja zaposlenje nije upitno i to zbog vrlo različitih kompetencija i interdisciplinarnosti – spoja informatike i ekonomije. Studij upoznaje studente s novim ekonomskim i informatičkim spoznajama, konceptima i poslovnim modelima poduzetništva koje je utemeljeno na znanju i stvaralaštvu. Dio njih specijalizirani su za financije (bankarski poslovi, osiguranja, platni promet, analiza..), značajan dio njih bavi se računovodstvenim poslovima u privatnom i poslovnom sektoru. Također su važan dio brzorastuće digitalne marketinške industrije, a dio njih svoje područje djelovanja pronalazi u menadžmentu, gdje se bave strategijom upravljanja ljudskih resursa,razvojem kao i ostalim konzultantskim poslova. Ipak, najviše ekonomista varaždinskog FOI-ja zapošljava se u IT sektoru, brzorastućoj grani gospodarstva, koja ne potražuje samo informatičare, već za napredno poslovanje potražuje neizostavan ekonomski kadar – koji dobro vlada osnovnim znanjima i vještinama informatičke struke.

Razvoj karijere

Među prvim fakultetima u Hrvatskoj, FOI se povezao s poslodavcima iz cijele Hrvatske, stoga ih danas samo u bazi stručne praske, koja je obavezan dio ovog studija, ima više od 600. Dio njih uključuje se i u nastavni proces, pa tako  više puta tijekom akademske godine poslodavci održavaju tematske radionice, predavanja i pitcheve. Studenti ekonomije pak kao prijediplomski studij zaokružuju sa Sajmom studentskih proizvoda kao simulaciju praktičnog poslovanja, u čemu im pomaže i aplikacija razvijena na Fakultetu. 

Prijave za studije FOI-ja su otvorene u sustavu Postani student, a upisi na FOI bit će online 19. rujna 2023. Više informacija potraži ovdje

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba