ZAGREB: Otvoren 200.000 eura vrijedan dvostruki rotor

“Dobili smo jako lijepo raskrižje, jednostavno se kretati, samo pratimo prometne znakove”

Objavljeno: 30.08.2023. zagorjeinternational

Na zagrebačkoj Trešnjevci otvoren je dvostruki rotor Nova cesta, Kranjčevićeva, Ulica Božidara Adžije, a radovi su trajali cijelo ljeto.

– Ovo je sigurnije rješenje od onog jednog rotora koji je bio prije. Prije se teško uključivalo iz Kranjčevićeve – rekao je gradonačelnik Tomislav Tomašević dodavši da je rotor sigurniji i za pješake jer su manji prijelazi, piše Index

– Cijeli projekt je koštao nešto ispod 200.000 eura, drago mi je da je završen u roku – rekao je Tomašević.

Prometni stručnjak i sudski vještak Goran Husinec zadovoljan je ovim rješenjem.  

– Dobili smo jako lijepo raskrižje, jednostavno se kretati, samo pratimo prometne znakove – rekao je Husinec za Dnevnik Nove TV te dodao kako automobili u rotoru imaju pravo prolaza prvi, zatim ulaze u drugi te izlaze iz njega.

– Općenito praksa pokazuje da su rotori izvanredno rješenje. Prvo nema struje, nema semafora, nema se što pokvariti, tu su i male brzine od 15-ak kilometara na sat pa ako se i nešto dogodi, manja je šteta, ne može se dogoditi velika šteta opasna po ljude – rekao je Husinec koji smatra da će sada na ovom mjestu biti puno manje nezgoda kojih je ranije bilo puno.

Na pitanje hoće li se građani priviknuti na novu regulaciju prometa, Husinec odgovara: 

– Uvijek ima zlih ljudi, ima hejtera, koji nisu za napredak, kojima ništa nije dobro. Ovo je dobro rješenje – zaključio je.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba