Iako je pazio da ne ukrade previše, Duško (31) se ipak preračunao

“Pazio sam da vrijednost ne prelazi 1000 kuna, no zaboravio sam uračunati stvari iz torbe”

Objavljeno: 30.08.2023. zagorjeinternational

Prema optužnici koja je ovih dana podignuta, Dušku (31) prijeti deset mjeseci bezuvjetnog zatvora zbog krađe više proizvoda iz Konzuma vrijednih oko 1200 kuna. Naime, on je još u kolovozu 2016. godine oko 13.50 sati u Zagrebu, Zagrebačka avenija 108, u nakani neovlaštenog stjecanja tuđih predmeta, ušao u trgovinu ‘Super Konzum’, te s prodajnih polica uzeo i za sebe zadržao više stvari, piše Danica.hr.

– Ukrao je tako, deset paketa tunjevine Rio Mare, tri šampona H&S, energetski napitak Burn, dva komada hrane za mačke Whiskas, gel za kosu Taft, dimljenu šunku Pik, slaninu Belje, salamu od jelena, bosanski sudžuk, češnjovku, salamu rustika s plijesni, pakiranje toaletnog papira Zewa – navodi se.

Priznao je krađu, ali je pojasnio da je zbrajao cijene i dobro pazio da ukupna vrijednost ukradene robe ne prelazi 1000 kuna s obzirom na to da do tog iznosa nema kaznenog progona po službenoj dužnosti, već ga trgovina mora privatno tužiti.

Međutim, ipak se preračunao.

– Točno je, ukrao sam tu robu iz Konzuma i stvarno sam pazio da vrijednost ne prelazi iznos od tisuću kuna. No, preračunao sam se jer sam u Konzumu uzeo i torbu u koju sam stavljao ukradene stvari, a to sam zaboravio uračunati – rekao je. 

S ukradenom robom ga je uhvatio zaštitar koji je pozvao policiju, a s obzirom na to da je Duško već ranije poznato po krađi, tužitelji za njega traže 10 mjeseci bezuvjetnog zatvora.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba