BBQ WEEKEND: Roštiljanje uz jezero na dimu i vatri uz najbolje znalce u Hrvatskoj

Braća Nekić pokazat će ljepotu kuhanja na dimu, čistu klasiku predstavit će majstor Duje Pisac, a tu su i besplatne umjetničke radionice za djecu te glazbeni program

Objavljeno: 19.08.2023. zagorjeinternational

Od 26. do 27. kolovoza na idiličnoj lokaciji park jezera Kipišće u Svetoj Nedelji održat će se BBQ Weekend, događanje posvećeno roštiljanju. Ono što je BBQ u Ujedinjenom Kraljevstvu, SAD-u i Kanadi, barbie u Australiji, braai u Južnoj Africi, to je roštiljanje u Hrvatskoj i susjednim zemljama.

BBQ je izraz koji podrazumijeva širok spektar različitih metoda kuhanja na vatri i dimu. Cilj ovog događanja je pokazati ljepotu i kompleksnost pripreme hrane na vatri, ali s posebnim fokusom na dim koji doprinosi intenzivnijem i zanimljivijem okusu.

Velika želja 

BBQ Weekend je velika želja braće Marina i Josipa Nekića koji su se nakon dugogodišnjih angažmana u ugostiteljstvu odlučili na stvaranje jedinstvenog food truck koncepta koji je do njihove pojave bio u povojima. 

– Posebno smo se orijentirali na područje BBQ-a i studiozno pristupili kuhanju na dimu. Imamo vlastitu arhivu drva s kojima smo opskrbljeni jer je nevjerojatan utjecaj drva na okus mesa, konstruirali smo i vlastiti smoker. Nemogući uvjeti rada na teško dostupnim terenima i onima bez dotoka struje i vode, nama nisu nepremostivi, dapače ,upravo je iskonska priroda i ‘divljina’ ono što nas ostavlja bez daha – izjavili su Marin i Josip Nekić.

Dio Nekićeve ponude su Trailer Mess, ludo sočan pulled pork dimljen na drvima s coleslaw salatom, Mezetluk BBQ, još jedna varijanta pulled porka, ali ovdje s pečenom paprikom i pastom od ljetnih patlidžana, Kopun BLT, tost s dimljenim otkoštenim kopunom, majonezom, kečapom, pancetom i salatom, a neka od jela bit će osvježena pravim ljetnim Rajskim rajčicama lokalno uzgojenim u Svetoj Nedelji. Slasna rebrica radit će se po narudžbi zbog kompleksnosti pripreme, a moguće ih je rezervirati u inbox na Facebooku Nekic Trucksa prije početka BBQ Weekenda.

Osim Nekića, samo u subotu 26. kolovoza na BBQ Weekend stiže i Duje Pisac koji uvjerljivo priprema najbolje ćevape u cijeloj regiji. Nekići gaje veliko poštovanje prema Duji i cijene ga kao jednog od najvećih eksperata za meso u regiji, a na tom poslovnom putu postali su i dobri prijatelji. Duje Pisac kaže da meso poznaje u dušu i mora biti prvoklasno jer nema šanse da napravite dobar proizvod s lošom sirovinom. Kao protuteža modernijim Nekićevim jelima, Duje će predstaviti čistu klasiku, ali napravljenu majstorski. 

Radionice 

Također, u planu su i edukativne radionice. U subotu, 26. kolovoza, iskusni znalci iz Akademije Kralj žara održat će radionicu na temu pripreme kopuna na vatri i dimu.  Radionica će trajati od 17 do 19.30, mjesta će biti ograničena, a novosti o prijavama pratite na Facebooku Turističke zajednice Sveta Nedelja i Nekic Trucksa.

U nedjelju, 27.kolovoza održat će se radionica na temu pripreme peke. Vodit će je kuhar Zlatko Belužić s dugogodišnjim ugostiteljskim iskustvom, a peku će pripremati u posuđu lokalne limarije Sebastijan iz Svete Nedelje utemeljene još 1976. godine. 

Osim toga, stavit će se i poseban fokus na umake pa gosti moći probati uz svako jelo i niz različitih umaka TABASCO ® Branda i tako uočiti različitosti svake vrste koji će biti izloženi na TABASCO ®Trucku.

Ne zaboravljajući da je ovo ipak pravo feel good događanje prije povratka u školske klupe i jesensku rutinu, djeca će se oduševiti uz besplatne kreativne radionice crtanja grafita koje će voditi Krešimir Golubić, poznatiji kao Leon GSK s početkom u 17 sati. Za subotnji glazbeni program koji počinje u 18 sati zaduženi su Bosak & The Second Hand Band, a u nedjelju će zasvirati mladi svetonedeljski rock sastav Westsidersi i Grupa Gea. 

Sve novosti vezane uz BBQ Weekend pratite na Instagramu i Facebooku Turističke zajednice Sveta Nedelja. Domenikane, kulturnog ljetnog programa kojeg je i Paradajz from Paradise dio. Vidimo se u Svetoj Nedelji!

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba