Ni Vegete ni juhe: Kaufland izbacio s polica sve Podravkine proizvode

“Htjeli su nas natjerati da spustimo gaće malo više nego inače – bila je to čista ucjena”

Objavljeno: 18.08.2023. zagorjeinternational

Trgovački lanac Kaufland izbacio je s polica sve Podravkine proizvode. Tu su informaciju ovih dana neslužbeno potvrdili za portal Danica u Podravki i Kauflandu. 

– Točno je, izlistali smo sve njihove proizvode s polica. Hoće li se Podravka vratiti u naše trgovine? Ne znam, vidjet ćemo kako će se pregovori dalje odvijati – kaže Daničin izvor iz Kauflanda koji također napominje kako se to nije dogodilo prvi put: 

– Sličan je slučaj bio i prije više godina. Nakon šestomjesečnih pregovora, uspjeli smo pronaći prihvatljiv model suradnje – rekao je.

Upravo su pregovori ključni razlog naprasnog ‘razvoda’. Kako tumači Daničin menadžerski sugovornik iz Podravke, zapelo je jer je Kaufland inzistirao na većim rabatima i, posljedično, većim maržama.

– Htjeli su nas natjerati da spustimo gaće malo više nego inače. Nismo mogli pristati na njihove uvjete, bila je to čista ucjena – rekao je Podravkin menadžer.

Zbog naprasnog prekida pregovora o novom poslovnom ugovoru, uprava Kauflanda odlučila je izbaciti Podravku iz svih svojih trgovina u Hrvatskoj. Ovaj se tjedan, tako, Podravka u Kauflandu pojavljuje tek u tragovima. Brašna, juha i Lino lade više nema, ostalo je nešto Vegete i pašteta iz starih zaliha. Umjesto polica s Podravkinim juhama, primjerice, sad su u Kauflandu juhe vojvođanske prehrambene tvrtke Aleva.

Umjesto Vegete, tu je Kauflandova robna marka univerzalnog dodatka jelima. Podravkino brašno pak zamijenila je marka Farina, a Lino ladu Kauflandova robna marka kremnih namaza. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba