Investirat će se još milijun eura u dogradnju dva i izgradnju novog vrtića

ČAKOVEC: Raspisana dugo očekivana javna nabava za Regionalni edukacijsko-rehabilitacijski centar

Objavljeno: 09.08.2023. zagorjeinternational

Temeljem Sporazuma o sufinanciranju izgradnje Regionalnog edukacijsko-rehabilitacijskog centra u Čakovcu, raspisana je toliko očekivana javna nabava. To znači da bi po njenom završetku, u rujnu ili listopadu, mogli početi radovi na izgradnji ovog obrazovnog objekta za djecu s teškoćama.

Iz Grada ističu kako je procijenjena vrijednost projekta 16,5 milijuna eura.

Kada su investicije u obrazovanju u pitanju, zahvaljujući uspješnoj prijavi na EU fondove dograđivat će se matični objekti dječjih vrtića “Cipelica“ i “Cvrčak“. Projekti su vrijedni preko milijun eura, a njihova provedba sustavu predškolskog odgoja na području Grada donijet će četiri nove jasličke skupine. Uskoro kreće projektiranje potpuno novog dječjeg vrtića na čakovečkom Jugu, a sve navedene investicije u predškolskim ustanovama, liste čekanja za upise učinit će suvišnima. Uskoro kreće postupak potpisivanja ugovora s izvođačima za dogradnju “Cipelice”, dok će se za “Cvrčak” ponovo raspisati javna nabava, zbog većih ponuda od predviđenog iznosa.

– Ulaganjima u obrazovnu infrastrukturu treba pridodati i odrađenu izradu zaštitne ograde oko dječjeg igrališta u Slemenicama, kao i popravke i zamjene stakala u Dječjem vrtiću “Pirgo”, obnovu parketa u dvije prostorije boravka u Dječjem vrtiću Mačkovec, a izrađena je i nova zaštitna ograda kod Područne škole Krištanovec. U skladu s glavnim projektom, kod glavnog ulaza u Osnovnu školu Ivanovec u planu je nova nadstrešnica, te dobava i montaža vanjskih žaluzina, kao i ugradnja opreme, uređaja i aparata za potrebe kuhinje u OŠ Kuršanec. Dakako uz opremanje ostalih školskih kuhinja u osnovnim školama kojima je Grad Čakovec osnivač – kazali su iz Grada.

Ove godine u osnovne škole u Ivanovcu i Kuršancu uložit će se oko 40 tisuća eura, čime će se dodatno ujednačiti kuhinjska oprema u školama te omogućiti priprema jednakih i nutricionistički izbalansiranih školskih užina.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba