Kakva priča vatrogasca Patrika Vrbanića iz Murskog Središća:

‘BOGOM DAN’: “Jurio sam s poplava u rodilište – stigao nam je naš Adeo”

Objavljeno: 09.08.2023. zagorjeinternational

Veliki vodeni val spustio se iz Slovenije prema Muri. Danima je trajala borba vatrogasaca, civilne zaštite, građana, jer nabujala rijeka dosegla je rekordni vodostaj od 543 centimetra. Zbog obranjenih kuća, ostale imovine i zdravlja ljudi, nakon tri neprospavane noći vatrogasci su bili sretni i zadovoljni, ali i vrlo umorni. No unatoč umoru, jedan od njih imao je veliki razlog za slavlje, piše 24sata.

FOTO: 24sata/privatni album

Riječ je o Patriku Vrbaniću, 30-godišnjem pripadniku DVD-a Mursko Središće, koji je u ponedjeljak odradio dežurstvo, a potom otišao u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je već bila njegova supruga Stela koja je dobila trudove i morala je roditi prije termina.

– Termin je bio 14. rujna, ali evo došao nam je ranije. Supruga Stela je bila u rađaonici oko dva sata. Na porođaju sam doduše bio samo oko 20 minuta. Teško je riječima opisati osjećaje koji vas preplave. Došao sam iscrpljen, ali u tom trenutku sve je prestalo. Tu vam se isprepliću osjećaji radosti, ponosa i straha. Naravno, supruga je najzaslužnija jer ona je veliki borac i najhrabrija – ispričao je za 24sata Patrik, koji je prvi put postao otac.

FOTO: 24sata/privatni album

Maleni je rođen s 2300 grama i dugačak je 44 centimetra. Patrik i Stela dali su mu ime Adeo.

– Ime Adeo ima latinsko značenje, znači ‘Bogom dan’. Supruga je imala zdravstvenih problema. Točnije, endometriozu i točno prije godinu dana je bila na operaciji. Iako su liječnici predviđali da neće moći ostati trudna prirodnim putem, dogodilo se suprotno. Naš Adeo zaista je Bogom dan – zaključuje Patrik, koji je odmah nakon poroda ponovno išao u dežurstvo.

Adeo je rođen kao nedonošče i trenutačno je u inkubatoru. Ponosni otac jedva čeka da sinčić i supruga stignu kući.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba