Sva tri župana iz 3. izborne jedinice ostaju na svojim mjestima, u parlament ulaze dvije zastupnice iz Zagorja

SABORSKA ROŠADA: Evo tko sve dolazi kao zamjena na Markov trg

Objavljeno: 16.05.2024. zagorjeinternational

Danas se održava prva konstituirajuća sjednica Sabora. S obzirom na to da je funkcija župana zakonski nespojiva s onom saborskom, u trećoj izbornoj jedinici dolazi do čak tri zamjene iz tog razloga. No, to nije jedina promjena jer umjesto ministra Damira Habijan na Markov trg dolazi loborska načelnica Ljubica Jembrih.

Umjesto međimurskog župana Marije Posavca u Sabor ide Ivica Baksa, aktualni potpredsjednik Skupštine Međimurske županije i tajnik Nezavisne platforme Sjever. Umjesto varaždinskog župana Anđelka Stričaka dolazi, svatko na pola mandata, gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač te načelnik Gornjeg Kneginca Goran Kaniški. Po prvi puta u saborskim klupama naći će se i načelnica Konjščine Anita Curiš Krok, koja ulazi umjesto župana Željka Kolara.

Peta promjena u trećoj izbornoj jedinici je iz stranke Možemo, gdje će zagrebačkog dogradonačelnika Luku Korlaet mijenjati Dubravka Novak koje je inače čelnica varaždinskog pokreta ‘Budimo grad’. Za kraj, napomenimo kako je čak 35 novoizabranih saborskih zastupnika dalo ostavku ili stavilo mandat u mirovanje zbog nespojivosti zastupničkih funkcija s trenutnim.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba