"To će biti prilika da naši specijalisti prvostupnici sestrinstva dobiju određene kompetencije"

BOLJA BUDUĆNOST ZA DJELATNIKE HITNE!? U pripremi zakon po kojem bi imali beneficirani radni staž

Objavljeno: 19.05.2024. zagorjeinternational

Novim zakonom djelatnici Hitne službe trebali bi dobiti beneficirani radni staž, kao što imaju druge hitne službe i određena prava koja do sad nisu imali, ističe ravnatelj Županijskog zavoda za hitnu medicinu KZŽ Krešimir Božić, piše Radio Stubica.

– Bit će to jedinstven zakon i za Hitnu medicinsku službu i za sanitetski prijevoz jer će se sastav timova regulirati, određene kompetencije i određena prava u smislu radničkih prava, na kojima i sindikati inzistiraju, a tu je i beneficirani radni staž kakav je u drugim hitnim službama primjerice vatrogastvu i policiji – rekao je Božić.

Sudjeluje i u radnoj skupini za izradu Zakona o hitnoj medicinskoj službi, čije se donošenje očekuje u ovom novom sazivu Sabora. Ravnatelj zagorske Hitne zadovoljan jer u lipnju izlazi prva generacija specijalizanata prvostupnika sestrinstva u djelatnosti hitne medicine. Pojasnio je i zašto je to dobro.

– To će biti prilika da naši specijalisti prvostupnici sestrinstva dobiju određene kompetencije u vidu primjene i da na taj način samostalno mogu odlučiti i primijeniti određene postupke i lijekove – dodao je Božić. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba