Nastavljaju se projekti kojima se nastoji poboljšati prometnu infrastrukturu

Općina Bednja dobila 60.000 eura iz EU fondova za modernizaciju nerazvrstanih cesta

Objavljeno: 26.07.2023. zagorjeinternational

Općina Bednja ponovno je uspješno pripremila i prijavila projekt te je od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije dobila značajnu financijsku potporu za unapređenje prometne infrastrukture.

Naime, Ministarstvo je odobrilo sredstva u iznosu od 60.000 eura namijenjenih modernizaciji nerazvrstanih cesta u općini. Ovo je samo jedan od mnogih projekata koji su u posljednjih nekoliko godina uspješno osigurali sredstva iz Europske unije za općinu Bednja, pri čemu je ukupan iznos dobivenih sredstava u milijunskim iznosima. Koliko takvi projekti znače za daljnji razvoj pojasnio je i načelnik Damir Poljak. 

– Sredstva koja smo dobili od Europske Unije bit će ključna u nastojanju da nastavimo s unapređenjem kvalitete prometne infrastrukture našeg područja. Modernizacija nerazvrstanih cesta donijet će brojne koristi za naše stanovnike, olakšat će promet i osigurati ugodniju, ali i što je važnije, sigurniju vožnju – rekao je Poljak.  

U posljednjih pet godina, Općina je uložila više od dva milijuna eura u sanaciju i obnovu 192 kilometara nerazvrstanih cesta, što je uvelike doprinijelo povoljnijim uvjetima za poslovanje, olakšalo pristup poduzećima i potaknulo razvoj gospodarstva koje otvara nova radna mjesta.  

-Nastavljamo ulagati u infrastrukturne projekte koji će poboljšati kvalitetu života, potaknuti gospodarski razvoj i ojačati našu zajednicu. Nakon rekonstrukcije raskrižja, sanacije mosta te izgradnje kružnog toka između ostalog, nastavljamo s modernizacijom ostalih nerazvrstanih cesta na području cijele općine – poručio je Poljak.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba