Iz policijske bilježnice

Na zagorskim cestama zabilježeno šest prometnih, dvije skrivili pijani vozači

Objavljeno: 13.05.2024. zagorjeinternational

PU krapinsko – zagorska izvijestila je da je tijekom proteklog vikenda po pitanju kriminaliteta evidentirala jedno kazneno djelo teške krađe, jedno kazneno djelo iznude i tri kaznena djela oštećenja tuđe stvari, dok je na prometnicama naše županije tijekom vikenda zabilježila šest prometnih nesreća. 

– Pet prometnih nesreća bilo je s materijalnom štetom, a dogodile su se u Zaboku zbog ne držanja potrebitog razmaka između vozila, u Pavlovcu Zabočkom uslijed nepropisne vožnje u natrag, u Gornjoj Batini zbog držanja vozila preblizu desnom rubu kolnika, zatim u Gregurovcu uslijed oduzimanja prednosti prolaska, s time kako moramo spomenuti da je vozač koji je skrivio tu prometnu nesreću osobnim automobilom upravljao s 0,85 promila alkohola u organizmu, dok je u prometnoj nesreći u Svetom Križu, do koje je došlo uslijed ne kretanja vozilom sredinom obilježene prometne trake, vozač osobnim automobilom upravljao s 1,31 promilom alkohola u organizmu – izvijestili su iz PU krapinsko – zagorske. 

U Jezeru Klanječkom vozač bicikla je zbog ne držanja vozila uz desni rub kolnika, biciklom udario u bočni dio osobnog automobila te prilikom pada zadobio lakše tjelesne ozlijede.

– Od počinjenih prekršaja možemo izdvojiti jedan prekršaj narušavanja javnog reda i mira i jedan prekršaj omalovažavanja i vrijeđanja policijskih službenika. Od ostalih događaja možemo spomenuti jedan požar bez štete na otvorenom, odnosno požar suhe trave na poljoprivrednoj površini u Veleškovcu – dodali su iz policije. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba