Policajci nisu mogli vjerovati

U automobilu vozio svoje troje djece i tijelo preminule supruge. Zaustavila ga prometna kontrola

Objavljeno: 26.07.2023. zagorjeinternational

Austrijski su policajci u nedjelju doživjeli pravi šok kada su prilikom kontrole prometa u Ansfeldenu nedaleko Linza, zaustavili automobil kojim je upravljao 39-godišnji Florian O. iz Puchenaua. Naime, policajci su od njega tražili da im da prometnu i vozačku, a on im je na to rekao da vozi leš svoje supruge u prtljažniku.

O prtljažniku je doista ležalo tijelo njegove supruge umotano u plahtu, a s njim su u automobilu još bila i dvojica sinova od 11 i 15 godina, te petogodišnja kćer.

Vozač im je rekao da je njegova supruga bolovala od raka i da je umrla prirodnom smrću, samo nekoliko sati prije nego li ga je policija zaustavila, piše Večernji list. U priopćenju policije također stoji kako je žena vjerojatno umrla prirodnom smrću, a da je navodno bolovala od raka.

On je najprije htio djecu odvesti k rodbini, a njeni tijelo potom u bolnicu, no tada ga je zaustavila policija. 

Policija ga je privela.

Državna tužiteljica Ulrike Breitender izjavila je da je obdukcijski nalaz pokazao da “ništa ne upućuje na nasilnu smrt” žene u prtljažniku, uz opasku kako rezultat obdukcije “odgovara iskazu osumnjičenog”. Sada se, kako je istaknula tužiteljica Breitender još čeka toksikološki nalaz krvi 38-godišnje mrtve žene iz prtljažnika, te kako će to biti “za nekoliko tjedana”. Prema njenim riječima ono što se zakonski u ovom slučaju može predbaciti osumnjičenom ocu troje djece je “ometanje mira počivanja mrtve osobe”.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba