Po 17. put održano "Petrovo u Krušljevom Selu"

“Čuvamo našu kulturnu baštinu, a mladima ukazujemo na važnost čuvanja običaja te ih potičemo na volontiranje”

Objavljeno: 02.07.2023. AB

Tradicionalno, po 17. put, u organizaciji udruge Petrože – Krušljevo Selo, održano je “Petrovo” – lokalna tradicijska manifestacija, kojom udruga čuva kulturnu baštinu Krušljevog Sela, a djecu i mlade osviještava o važnosti čuvanja tradicije i običaja, potiče ih na volontiranje i osigurava im kulturno – društvene sadržaje, kao poticaj za kvalitetno provođenje slobodnog vremena i razvijanje socijalnih vještina.
Program su osmislili članovi udruge Petrože, a kao gosti nastupili su članovi KUD-a “Jakovlje”.
Manifestacija je tradicionalno započela misnim slavljem u kapeli Sv. Petra i Pavla, koje je predvodio vlč. Dragutin Bosnar. Nakon koncelebrirane mise i kulturno – umjetničkog programa, nastavilo se druženje uz degustacije, okrijepu i ostale prezentacije.

– Zahvaljujemo se svim članovima organizacijskog odbora, volonterima udruge, Bogdanu Pavlini, Hrvoju Klenkaru, obitelji Šplajt, Ožvald eventu, SKI klubu Oroslavje, Andriji Piškoviću, obitelji Nikole Glavača i svima koji su poduprli ovu manifestaciju da se održi nakon dvogodišnjeg neodržavanja, zbog posljedica globalne pandemije COVID-a 19. Manifestacija je uz sudjelovanje rada i sredstava članova udruge, podržana i kroz „Kult-rura 2023“ koji se sufinancira kroz natječaj za udruge Grada Oroslavja – istaknuli su iz udruge.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba