Novi Marof: Grad energetski održivog razvoja i prilagodbe klimatskim promjenama

“Važno je osigurati ravnotežu između naših potreba i zaštite okoliša”

Objavljeno: 27.06.2023. zagorjeinternational

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Grad Novi Marof zajedno rade na ostvarivanju energetski održivog razvoja i prilagodbe klimatskim promjenama. Povodom tog cilja, sklopljen je ugovor o neposrednom sudjelovanju Fonda u sufinanciranju radnih podloga za izradu Akcijskog plana energetski održivog razvoja i prilagodbe klimatskim promjenama (SECAP) te Izvješća o njegovoj provedbi, putem dodjele sredstava pomoći.

Fond će pružiti financijsku potporu u iznosu do 6200 eura, što čini 40 posto procijenjenih i opravdanih troškova izrade SECAP-a i Izvješća o provedbi SECAP-a. Ukupni troškovi projekta procijenjeni su na 15.500 eura sa PDV-om, a suradnja s Fondom pruža značajnu podršku u ostvarenju tih ciljeva.

Gradonačelnik Grada Novi Marof Siniša Jenkač izrazio je zadovoljstvo suradnjom s Fondom te je istaknuo važnost Akcijskog plana energetski održivog razvoja i prilagodbe klimatskim promjenama.

-Energetski održivi razvoj predstavlja ključni cilj za naš grad jer važno je osigurati ravnotežu između naših potreba i zaštite okoliša. Energetski održivi razvoj nije samo pitanje odgovornosti prema okolišu, već i način da osiguramo energetsku sigurnost, smanjimo troškove energije i potaknemo inovacije. Ovaj plan će omogućiti učinkovito upravljanje energetskim resursima i prilagodbu zajednice na izazove klimatskih promjena – rekao je gradonačelnik Jenkač.

Ovim ugovorom, Grad Novi Marof potvrđuje svoju predanost energetski održivom razvoju, a uz podršku Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, cilj je stvoriti bolju budućnost Grada.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba