NAJVEĆA EKO KAMPANJA U RH: Sakupljanju otpada priključio se i gradonačelnik Jenkač

I u Novom Marofu održana još jedna ‘Zelena čistka’

Objavljeno: 28.04.2024. zagorjeinternational

Grad Novi Marof u subotu se još jednom uključio u najveću ekološku kampanju u Hrvatskoj – ‘Zelena čistka’, kojom je održano sakupljanje otpada. Podupiranjem kampanje podižu svijest građana i omogućuju aktivno uključivanje građana u rješavanje problema vezanih uz očuvanje okoliša.

Lokalna samouprava, Komunalno poduzeće Novokom s udrugama građana, javnim poduzećima i građanima odazvali su se na čišćenje lokacija u smjeru Belskog dola, Bela kamenolom, doline rijeke Lonje, Paka – nadvožnjak, izletišta Grebengrad uz cestu i ostalo.

Grad Novi Marof osigurao je nabavu kontejnera za sakupljanje otpada, odvoz sakupljenog otpada na odlagalište otpada, kao i nabavu potrebnog ručnog alata i opreme za sudionike akcije – lopate, grablje, rukavice, vreće za smeće i ostalo.

U akciju ‘Zelena čistka’ uključio se i gradonačelnik Grada Novi Marof Siniša Jenkač koji je rekao kako komunalno poduzeće kupi sav mogući otpad i imaju reciklažno dvorište koje je doslovno u centru grada, odmah do komunalnog poduzeća, ali ljudi nažalost još uvijek odbacuju otpad u prirodu.

– Ovaj Međunarodni dan čišćenja okoliša iskoristit ćemo za čišćenje i pokupit ćemo sav otpad. To nam se na neki način boduje i u nekakvu aktivnost koju lokalna samouprava provodi kroz zaštitu okoliša. Hrvala svima koji su se odazvali, a Novokom će sav otpad propisno zbrinuti – istaknuo je Jenkač.

Gradonačelnik Jenkač je dodao kako je ovo i apel svima onima koji propisno ne odlažu otpad, da ga ne bacaju bilo gdje i da ga ne spaljuju kod kuća.

– Spaljuju od bio otpada, plastike, papira i svega ostaloga. Nemojte to činiti jer je spaljivanje plastike najveći oblik zagađenja, jer se emitiraju spojevi koji ne odlaze visoko u atmosferu, nego se vrlo brzo nakon toga spuštaju na vaše vrtove i te spojeve udišete, tako da nema potrebe za takvim aktivnostima – naglasio je gradonačelnik.

Ponovio je kako su građanima omogućili da sav otpad, od bio otpada do glomaznog otpada, mogu deponirati u reciklažnom dvorištu, a onda se on propisno reciklira dalje.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba