NASTAVLJENO "ANTUNOVO V MAROFU": Održan 20. međunarodni folklorni festival

“Ovogodišnje izdanje manifestacije potvrdilo je da naš grad nudi širok spektar aktivnosti” 

Objavljeno: 13.06.2023. zagorjeinternational

Iza nas je vikend prepun događanja u Novom Marofu, a iznimno bogat program ovogodišnjeg Antunova v Marofu nastavljen je u nedjelju već od jutarnjih sati! Nakon odlično posjećenih programa u petak i subotu, ovogodišnja tradicionalna manifestacija “Antunovo v Marofu” kojom se obilježava, Dan grada Novog Marofa i blagdan sv. Antuna Padovanskog, nastavljena je nizom zanimljivih sadržaja za sve generacije.

U jutarnjim je satima u nedjelju održan turnir u gađanju glinenih golubova u organizaciji Lovačkog društva Grebengrad, a paralelno je započelo i Vatrogasno gradsko natjecanje u Remetincu.

Jutarnji nedjeljni program upotpunio je i Jacques Houdek, a nakon što je već u subotu navečer održao koncert, u nedjelju je vrijeme posvetio najmlađima te je izveo svoj poznati program “Kad si sretan”. 

Tijekom poslijepodneva održan je mimohod KUD-ova, sudionika 20. Međunarodnog folklornog festivala, koji su nastupili na  glavnoj pozornici. Na istoj je pozornici nešto kasnije nastupio i ‘najzagorskiji bend’ – Kavaliri.

Gradonačelnik Siniša Jenkač izrazio je zahvalnost svim organizatorima, umjetnicima i udrugama koji su svojim trudom i angažmanom učinili još šarenijim i raznolikijim program ovogodišnjeg “Antunova v Marofu”. Istaknuo je kako je riječ o manifestaciji koja donosi pregršt raznolikih događanja, od koncerata, izložbi i kazališnih predstava do sportskih natjecanja, dječjih radionica i gastronomskih užitaka.

– Ovim programom želimo promicati zajedništvo, povezivanje generacija i njegovanje bogate kulturne baštine našeg kraja, a upravo u tome smo i uspjeli jer smo stvorili atmosferu koja je privukla ljude svih dobnih skupina. Ovogodišnje Antunovo potvrdilo je da naš grad nudi širok spektar aktivnosti koje su prilagođene interesima i potrebama svih naših sugrađana te je jedan od primjera našeg trajnog nastojanja da naš grad bude mjesto u kojem se njeguju kultura, zabava i zajedništvo – izjavio je Jenkač i dodao kako se program Antunova nastavlja kroz cijeli lipanj.

Kompletan program odvija se u organizaciji novomarofske Turističke zajednice, Grada Novog Marofa, Pučkog otvorenog učilišta te mnogih udruga, ustanova i pojedinaca.

Renata Horvatić, voditeljica ureda Turističke zajednice Novog Marofa, nije krila zadovoljstvo dosadašnjim sadržajima.

– Unatoč neizvjesnosti zbog nestabilne vremenske prognoze, svi planirani programi u sklopu glavnog vikenda su održani. Dobra posjećenost, ne samo koncerata već i ostalih programa, sam centar grada je učinila živopisnim i ispunjenim dobrom atmosferom. Bilo je za svakog ponešto te je centar grada bio stalno ispunjen dobrom atmosferom – rekla je Horvatić i dodala:

– Velika zahvala ide brojnim udrugama, ustanovama, pojedincima i  gospodarstvenicima koji su sudjelovali u pripremi i realizaciji programa i svojim radom pridonijeli da se Marofčani i njihovi gosti osjećaju ugodno. Veliko hvala i sponzorima i donatorima koji su podigli kvalitetu cijele manifestacije, a najveća zahvala ide svima koji su posjetili bilo koji od programa te na taj način pružili podršku svima koji su  uključeni u organizaciju. U sljedećim danima očekuju nas još brojni programi – najavila je.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba