NAZIRE SE NAJMODERNIJI I NAJVEĆI AQUAPARK NA KONTINENTU RH: Novi hotel, bazeni na preko 1000 kvadrata, šest tobogana, "spray" park

Preko 65 milijuna eura promijenit će vizuru Termi Jezerčica, donosimo detalje

Objavljeno: 13.06.2023. Marta Čaržavec

Hotel Antonina i Arausana, vila Radin u Vodicama, hotel Pagus na Pagu, hotel Punta koji je dio hotela Vodice d.d., kamp Galeb u Omišu, hotel Lišanj u Novom Vinodolskom, bivše Inino odmaralište na Učki, apartmansko naselje Kalić kraj Senja, a od 2021. godine u vlasništvu tvrtke Rudan d.o.o. iz Žminja su i terme u Hrvatskom zagorju, smještene podno Medvednice u gradiću Donja Stubica. Dakako, radi se o odmaralištu Terme Jezerčica koje će u narednom razdoblju u potpunosti promijeniti svoj izgled vrijedan 66 milijuna eura. Valja izdvojiti kako se ove godine uložilo sedam milijuna eura u obnovu soba, wellnessa, zajedničkih prostorija i restorana u postojećem hotelu. Radovi se nastavljaju na vanjski dio, a koji će rezultirati novouređenim bazenskim kompleksom od 1100 metara kvadratnih s čak šest tobogana različitih visina, ali i sa “spray” parkom.

Najpotentnija destinacija

Direktor Termi Jezerčica Elvis Pavleković istaknuo je kako je vizualno najveća investicija iza njih, ali i da su vodeni park i hotel za vrijeme radova u funkciji pa najavio daljnji tijek investicije, ali i uputio zahvale investitoru Gracianu Rudanu koji je prepoznao ovu destinaciju kao najpotentniju za investiranje, bez obzira na sve one morske.

– Cijeli ciklus investicija trebao bi završiti 2027. godine na razini od 66 milijuna eura. Nakon završetka predstavljenog dijela investicija danas, krećemo s izgradnjom novoga hotela. Ovisni smo o sredstvima NPOO-a, nadamo se da će projekt koji smo napravili proći, da će biti prepoznat od strane Ministarstva turizma jer, ovdje bi trebao niknuti još jedan hotel od 126 soba, nakon njega i najveći “aqua park” na kontinentu – objasnio je Pavleković, a nadovezao se vlasnik, osnivač i član uprave Rudan d.o.o. Graciano Rudan koji kao najjači potencijal navodi kontinentalni turizam sam po sebi.

– Posebno me privukla vrhunska termalna voda čiji je kemijski sastav koji je od ’74. godine do danas potpuno isti, dakle nije došlo do nikakvog fekalnog onečišćenja. To je možda bila neka prevaga uz potencijal i ovu krasnu prirodu. Čini mi se da je to pobjednička kombinacija – rekao je Rudan, a na pitanje o izazovima s kojima se tvrtka susreće kaže:

– Dijelimo sudbinu cijele države što se tiče građevinskih radova. Trebalo je sve ovo zajedno biti gotovo 15. svibnja, ali bit će 1. srpnja. Naravno, porast cijene – to ne treba ni spominjati… Što se tiče novog hotela, čekamo negdje do kraja lipnja da se ocijene ponude. Nadamo se bespovratnim sredstvima NPPO-a, i ako Bog da, do 2025. godine imat ćemo novi hotel.

Detalji

Član Uprave za turizam Goran Fabris iznio je dva, vrlo interesantna detalja…

Kada netko govori o hrvatskom turizmu onda se čudimo koliko to od turizma uprihoduje neka Austrija i što to oni imaju, a drugi nemaju, a znamo da oni nemaju mora. Oni imaju upravo ovo što mi pokušavamo izgraditi ovdje. To je pravi “365 turizam” koji prirodno traje cijele godine i ne treba ga forsirati niti izmišljati. Posebice je to bitno danas. Mi u ovom trenutku imamo 70-ak zaposlenih osoba koje su s područja Krapinsko – zagorske županije. Upravo taj kontinuitet omogućava nam da se na ovaj biznis mogu osloniti lokalni ljudi. Idemo dalje – poručio je Fabris.

Donjostubički gradonačelnik Nikola Gospočić, prisjetio se kako se prijašnjih godina govorilo o prodaji kompleksa Jezerčica pa se s pažnjom pratilo tko će biti novi vlasnik donjostubičkog bisera kontinentalnog turizma.

– Imali smo veliku sreću da je cijeli kompleks kupila tvrtka Rudan koja je odmah uložila ogromnu količinu vlastitih sredstava da se hotel i cijeli kompleks digne na novi nivo. Najveća investicija koju smo u zadnje vrijeme imali je nekih 50 milijuna kuna, a ovdje govorimo o 66 milijuna eura. Takvu investiciju, ovakav mali gradić, mogao je samo sanjati. Nadamo se pozitivnim rezultatima – rekao je Gospočić, a krapinsko – zagorski župan Željko Kolar naglasio je kako se radi o ozbiljnom investitoru, čovjeku koji zna što želi, do koje razine želi dići ukupnu kvalitetu usluge na ovom prostoru i koje novitete želi donijeti na ove prostore.

– Kao župan sam izuzetno zadovoljan investicijom, pristupom i načinom razmišljanja. Domaći investitor iz Istre, najveće turističke destinacije u RH, svoje znanje i iskustvo prenijet će na Zagorje. Kroz određeno vrijeme ovaj se prostor više neće moći ni prepoznati. Posebno me veseli izgradnja novog hotela sa 126 soba od 28 kvadrata, što će našim gostima pružiti komociju, a kao Županija, što se tiče izdavanja potrebnih dozvola, bit ćemo na visini zadatka – zaključio je Kolar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba