Uz pregled jučerašnjeg dana, donosimo i program za danas

FOTOGALERIJA: Pogledajte atmosferu manifestacije “Antunovo v Marofu”

Objavljeno: 11.06.2023. zagorjeinternational

Nakon odlično posjećenih programa u petak, ovogodišnja tradicionalna manifestacija “Antunovo v Marofu” kojom se obilježava 13. lipnja, Dan grada Novog Marofa i blagdan sv. Antuna Padovanskog, nastavljena je jučer nizom zanimljivih sadržaja za sve generacije. Tijekom prijepodneva posjetitelji su mogli razgledati izložbu oldtimer automobila u Zagorskoj ulici uz prigodnu glazbenu pratnju, izlagače, likovnu koloniju te poetski festival, a poslijepodne je prošlo u znaku programa ‘Fino i Vino’, uz Pintu, LD ‘Vepar’ i Udruženje obrtnika Novi Marof te nastup popularnog Juraja Galine.

Od sporta do glazbe 

Bilo je i sporta, pa se tako igralo finale Županijskog kupa u nogometu, a vrhunac dana bio je nastup Jacquesa Houdeka – Gospodina Glasa sa svojim svevremenskim hitovima, dok je u Staroj školi održan veliki Techno party – DJ – Vrle, F.O.R.M. live!, Kičma.

Da nitko ne ostane gladan, pobrinuli su se novomarofski obrtnici, ali i lovci Lovačkog društva ‘Vepar’.

– Mi lovci već tradicionalno kuhamo na Danima grada, a ove smo godine pripremili čak tri kotla gulaša, dva s veprovinom i jedan sa srnetinom, pa je posjetitelje dočekalo 500-tinjak besplatnih porcija. Inače, prijašnjih smo godina kuhali u dva kotla, no to je obično planulo za pola sata, pa smo se ovoga puta odlučili napraviti više hrane, na zadovoljstvo naših sugrađana i gostiju – rekao je Mario Milak iz LD ‘Vepar’.

Na manifestaciji tradicionalno sudjeluju u novomarofski obrtnici, a i oni su pripremili veliki kotao gulaša i to s junetinom. Predsjednik Udruženja obrtnika Novi Marof, Zvonimir Pisačić istaknuo je da udruženje ima 550 članova.

– I mi svake godine sa svim udrugama sudjelujemo na ovoj manifestaciji, ne samo kako bismo nahranili posjetitelje, već i kako bismo im predstavili što i kako radimo te im, s našim OPG-ovima, ponudili domaće proizvode – rekao je Pisačić.

Novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač iznimno je zadovoljan, kako zbog odličnog odaziva sudionika programa, tako i zbog činjenice da su ulice grada, odnosno prostori na kojem se odvijaju brojni sadržaji, tijekom cijelog dana ispunjeni velikim i malim posjetiteljima.

Nedjeljni program

– Svake godine “Antunovo v Marofu” privuče naše brojne sugrađane, ali me posebno raduje činjenica da nam iz godine u godinu dolazi sve više gostiju iz drugih dijelova Varaždinske i susjednih županija. Privlači ih uvijek atraktivan program, kao i naša gostoljubivost, pa nam se mnogi koji su bili ranijih godina vraćaju, a siguran sam da će to učiniti i mnogi od onih koji su u Novi Marof došli prvi put na ovu manifestaciju. Nadam se da će posjećenost i u nedjelju biti velika jer smo pripremili mnogo sadržaja – rekao je Jenkač.

A nedjeljni je program od 10.00 sati rezervirana za najmlađe, kada će za njih ponovno nastupiti Jacques Houdek sa svojim poznatim programom – Kad si sretan. Koncert će održati na Trgu hrvatske državnosti i izvesti najbolje i najpoznatije dječje pjesme. Poslijepodne od 17.30 održat će se mimohod KUD-ova, sudionika 20. Međunarodnog folklornog festivala koji na glavnoj pozornici nastupaju od 18 sati. Na istoj će pozornici od 21.30 nastupiti “najzagorskiji bend” –  Kavaliri.

Kompletan program “Antunova v Marofu” odvija se u organizaciji novomarofske Turističke zajednice, Grada Novog Marofa, Pučkog otvorenog učilišta te mnogih udruga, ustanova i pojedinaca.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba