Brojni posjetitelji uživali u večeri pjesme na ‘Osmom klapskom susretu’ u Mariji Bistrici

Klapska tradicija dobro živi i daleko od mora

Objavljeno: 11.06.2023. zagorjeinternational

Da klapsko pjevanje već dugo nije samo obilježje primorskih mjesta, već je dobro znano, a u Mariji Bistrici na tu činjenicu svake godine ukazuje i Klapa ”Bistrica”, organizacijom Susreta klapa. Osmi susret klapa u Mariji Bistrici održan je jučer na trgu pape Ivana Pavla II, piše RMB. Uz Klapu ‘Bistrica’ ove godine nastupile su muške klape ‘Pinquentum’ iz Buzeta, ‘Vinčace’ iz Novog Vinodolskog i ‘Bošket’ iz Zagreba, te ženske klape ‘Puntape’ iz Novog Vinodolskog, ‘Figurin’ i ‘Oželanda’ iz Zagreba te ‘Ventula’ iz Splita.  

Sve su klape oduševile ljubitelje klapske pjesme i nastavile ovu sjajnu klapsku tradiciju u Mariji Bistrici, u godini u kojoj Klapa ‘Bistrica’ slavi svoj 20. rođendan, koji će svečano proslaviti u studenome, do kada bi svjetlo dana trebao ugledati i novi nosač zvuka. Klapa Bistrica konstantno se pomlađuje, pa nema straha za budućnost klapske pjesme u Mariji Bistrici, a mlad je i novi umjetnički voditelj, svestrani bistrički glazbenik Ivan Habazin, trenutno student na prvoj godini Muzičke akademije u Zagrebu, smjer Teorija glazbe, piše Radio Marija Bistrica.

Uz nadahnutu voditeljicu Tanju Maleš, brojna je publika provela prekrasnu večer u Mariji Bistrici. Zvucima klapske pjesme nisu odoljeli između ostalih ni rektor Svetišta MBB preč. Domagoj Matošević, načelnik Marija Bistrica Josip Milički, predsjednik Općinskog vijeća Teodor Švaljek, te izaslanik župana KZŽ, viši stručni suradnik za odnose s javnošću i protokol Damir Galoić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba