Jedinstven program očekuje vas na području Tuhlja, Klanjca i Velikog Trgovišća

Ovog petka kreće manifestacija ‘Zagorje Domovini’ – rezervirajte svoje mjesto na vrijeme

Objavljeno: 29.05.2023. zagorjeinternational

Turistička zajednica Biser Zagorja s 2. lipnjem kreće s događanjima u sklopu manifestacije ‘Zagorje Domovini’ posvećenim piscu hrvatske himne Antunu Mihanoviću, a koja će se odvijati na prostoru Tuhlja, Klanjca i Velikog Trgovišća.

– Samo događanje domoljubne je tematike s naglaskom na očuvanju kulture i umjetnosti tako da nam u 2. lipnja, s početkom u 20.30 sati u atriju hotela Well u Tuheljskim Toplicama kreće koncert pod ravnanjem cijenjenog dirigenta Siniše Leopolda, a nastupaju nezaboravni Barbara i Rajko Suhodolčan s pratnjom, tamburaškim ansamblom Prijatelji te ženskim vokalnim ansamblom Sotelia. U subotu, 3. lipnja, također u atriju hotela Well, u organizaciji KUD-a Naša lipa Tuhelj u 13 sati se svečano otvara međunarodno natjecanje pjevačkih zborova i klapa – XIV. Zlatna lipa Tuhelj. Za one mlađe, u Klanjcu se pripremaju kreativne radionice i igre za djecu sa okupljanjem u Spomen-parku u 16 sati nakon čega kreće lagana šetnja prema Zelenjaku i spomeniku Hrvatskoj himni. Zatim 4. lipnja, u nedjelju u 18 sati u Klanjcu kreće i program za one mlađe a dječjom plesnom predstavom ‘Sve četiri za jedno’ u Kući Klajn, a od 19.30 sati na terasi Dvorca Mihanović u Tuheljskim Toplicama posjetitelji će moći uživati u pjesničko – glazbenoj večeri ‘U potrazi za ljubavlju’ uz recitacije poznatih književnika Hrvatskog društva književnika – Ogranka Krapinsko – zagorske županije kao što su: Srečko Blažičko, Božidar Brezinščak Bagola, Stjepan Crnić, Stjepan Đukić Pišta, Marija Hlebec, Nada Jačmenica, Marija Lamot, Mirjana Mikulec, Kristina Špiranec, Gordana Tkalec i Vlasta Medić, a sve uz pratnju pijaniste Jurice Vugreka – najavljuje TZ Biser Zagorja.

Program se nastavlja već u utorak i to s programom za djecu u Velikom Trgovišću, u atriju Osnovne škole od 17.30 sati kroz likovnu radionicu ‘Art & Fun’ Maje Vukine Bogović za što su potrebne prijave zbog ograničenog broja učesnika, a nakon radionice od 19 sati nastavlja se program s Kućom Klajn i dječjom predstavom Teatra Loft ‘Lovci na snove’. Subota, 10. lipnja bit će prava poslastica za sve ljubitelje vina i novih okusa – proizvoda od ruža! Tako u 9.30 sati iz Tuheljskih Toplica kreće eBike vožnja za Klanjec uz posjet vrtu ruža u cvatu (OPG Pleško) i degustaciji proizvoda o ruža i probranih vina vinarija grada Klanjca – Kupilek, Petrišić i Sever! U terminu od 16 do 18 sati i u svakoj od vinarija, uz prethodnu rezervaciju mjesta, održat će se degustacija vina uz štrudlu od ruža…

– Događanje završavamo i malom svečanosti, 12. lipnja u utorak, s početkom u 18 sati u Spomen-parku znamenitih Klanjčana u Klanjcu održati će se već tradicionalno i dodjela Pjesničke nagrade ‘Antun Mihanović’ za domoljubnu poeziju  kao i dodjela likovne nagrade na temu domoljublja i zavičajnosti učenicima osnovnih i srednjih škola Krapinsko – zagorske županije, Zagrebačke županije i Grada Zagreba. Pridružite nam se i sami, a svoj dolazak molimo da najavite na mail: [email protected] – poručuju za kraj iz Bisera Zagorja.  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba