˝Kad se male ruke slože, sve se može, sve se može˝

Mladi graditelji i pismoslikari napravili remek djelo od željezničke postaje! Bravo!

Objavljeno: 26.04.2023. zagorjeinternational

Završeno je uređenje donedavno oronule zgrade čekaonice na željezničkoj postaji Buzovec koja je zasjala u vrijednim rukama učenika Gospodarske i Graditeljske škole Čakovec. Mladi graditelji i pismoslikari ponosno su pokazali svojih ruku djelo, a na trudu su im zahvalili međimurski župan Matija Posavec i čakovečka gradonačelnica Ljerka Cividini.

Međimurska županija dogovorila je izvođenje ovih radova s HŽ – infrastrukturom kako bi se željezničkoj postaji podarilo novo ruho čime je još jedan dio Čakovca dobio dušu. Učenici Graditeljske škole pod mentorstvom učitelja Zdravka Kolarića, Siniše Medveda i Wolfganga Tuksara obavili su pripremne i sanacijske radove, a srednjoškolci iz Gospodarske škole pod vodstvom svoje nastavnice, akademske slikarice Ruse Trajkove, oslikali su zgradu motivima licitarskih srca. Licitarsko srce u logotipu prati i proslavu 30 godina djelovanja i razvoja Međimurske županije, a autorica je upravo slikarica Rusa Trajkova.

Nije bilo ljepšeg načina da se u sklopu proslave Dana Međimurske županije obilježi i 163. godišnjica puštanja u promet prve pruge u Hrvatskoj, pruge na dionici Čakovec – Kotoriba.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba