Sve je počelo tako što su se predstavili kao policajci

HOROR NA SJEVERU: Otac i sin razbojnici upali u kuću starca (71) i bolesnog mu sina pa ih orobili 

Objavljeno: 19.04.2024. zagorjeinternational

Bio je posljednji dan svibnja 2023. godine, padao je mrak, kad su dva muškarca pozvonila na vrata skromne obiteljske kuće u Prhovcu. Do vratiju je došao 71-godišnjak kojem su se predstavili kao policajci. Nažalost, otvorio im je vrata, a potom je krenuo horor, piše eMeđimurje

Neželjeni posjetitelji bili su maskirani i počeli su udarati starca i njegovog 49-godišnjeg bolesnog sina koji je došao vidjeti što se događa. Srušili su ih na tlo i, kaže policija, ograničavali im kretanje. U prijevodu, ili su ih vezali, ili je bila riječ o nekom brutalnom zahvatu licem uz pod… 

Razbojnici su pretražili kuću i ukrali novac i još ponešto, ukupne vrijednosti oko 800 eura. Nesretnog oca i sina zaključali su za sobom i onesposobili im kućni telefon kako ne bi mogli nazvati policiju. 

Otac (71) je ostao jaukati s teškom tjelesnom ozljedom, kad su ga udarali zadobio je frakturu rebara; dugo je nakon napada bio u čakovečkoj bolnici. Njegov sin (49) je lakše ozlijeđen, njemu su natučeni glava i rebra. 

Krenula je intenzivna potraga za razbojnicima. Kako doznaje eMeđimurje iz svojih izvora policija je od početka imala osnovanu sumnje o kome bi bila riječ. No, naravno, to treba čvrsto potkrijepiti prije podizanja kaznene prijave, kako bi slučaj bio uspješan na sudu. 

Stoga su krenula razna vještačenja, kriminalisti su dali sve od sebe, nije se žurilo. Kriminalističko istraživanje nedavno je dovršeno, a rezultat je bio pozitivan! Je li riječ o tragovima DNA ili otiscima nije poznato, ali dva su muškarca rezultatima vještačenja povezana s razbojništvom. 

Riječ je o 55-godišnjaku iz romskog naselja Sitnice kod Murskog Središće, otprije dobro poznatom policiji, te njegovom 18-godišnjem sinu, koji šegrtuje kod oca.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba