KRAPINA: Odigrano polufinale Kupa NS KZŽ između Zagorca i Gaja

Zagorski derbi pripao gostima iz Mača, u finalu ih čeka Pregrada

Objavljeno: 24.04.2024. Milorad Videković

U Krapini je danas odigrana polufinalna utakmica Kupa Nogometnog saveza Krapinsko – zagorske županije između Zagorca i Gaja. Gosti iz Mača slavili su s 4:2 i plasirali se u finale Kupa gdje ih dočekuje momčad Pregrade, koja je u drugom polufinalu nadjačala Golubovec rezultatom 3:2 nakon izvođenja jedanaesteraca. U regularnom dijelu završilo je 1:1.

Susret u Krapini počeo je dobro za domaćine jer već u drugoj minuti ukazala se prva prilika nakon ubacivanja Korytskyog, ali Majcenićeva lopta za malo promašuje okvir gola. Ova je prilika dala još veći poticaj Zagorcu, koji je počeo stvarati prilike da bi u 17. minuti Hanžić primio loptu upućenu od Turniškog i zakucao je u mrežu nemoćnog gostujućeg vratara Babića.

Zagorec je kod rezultata 1:0 tražio penal

Igra Zagorca bila je zaista dobra i u tim je trenucima na terenu postojala samo jedna momčad. Već u 20. minuti prilika za Hanžića, ali odličan blok obrane odbio je loptu u korner. Zatim u 23. minuti Majcenić pogađa prečku, a četiri minute kasnije pojavila se sporna situacija. Igrači Zagorca tražili su jedanaesterac nakon što je Sambol rukama gurnuo Štimca koji je bio u skoku i samo je glavom trebao proslijediti loptu u mrežu, ali sudac Meglić samo odmahuje rukom što izaziva pravu ljutnju i igrača i navijača krapinskog kluba.

Je li jedanaesterac bio ili nije, neka procjene odgovorni, ali ostaje dojam da je bio kao i u onaj u 53. minuti za Gaj, iako smo dojma da je ovaj nedosuđeni bio intenzivniji i uvjerljiviji.

Nakon bure negodovanja utakmica je nastavljena i u 33. minuti dolazi do prvog udarca Gaja prema vratima Zagorca kojeg je uputio Sambol pogodivši sam donji lijevi kut nemoćnog Bručija za 1:1. U 44. minuti Gaj dolazi do potpunog preokreta, nakon dugačkog auta Sambola loptu je u mrežu proslijedio Kovač (1:2).

Drugo poluvrijeme pripalo je Gaju koji je svoju dominaciju realizirao s dva pogotka, najprije iz jedanaesterca u 53. Haramustek (1:3), a u 64. Nikolić nakon maestralne asistencije Šoštarića za 1:4. Zagorec je u posljednjih 15 minuta vršio strahoviti pritisak da smanji vodstvo i možda dođe do čuda, pa je tako Kunštić u 77. minuti pogodio za 2:4. No, dalje od toga nije išlo i Gaj zasluženo odlazi u finale Kupa.

ZAGOREC – GAJ 2:4 (1:2)

Stadion ŠRC Podgora. Gledatelja: 200. Sudac: Filip Meglić (Krapinske Toplice). Pomoćnici: Sumpor i Petriško.

Strijelci: 1:0 Hanžić (17′); 1:1 Sambol (33′); 1:2 Kovač (44′); 1:3 Haramustek (53′-11 m); Nikolić (64′); 2:4 Kunštić (77′)

ZAGOREC: Bruči, Landripet, Kunštić, Štimac, Turniški (75′ Ružak), Harrison (46′ Krznar), Majcenić (46′ Strabić), Šimunić, Stiperski (46′ Brčić), Korytskyi (75′ Jazbec), Hanžić (75′ Topolovec)

Trener: Tihomir Šeperac

GAJ: Babić, Ristovski, Sambol, Haramustek, Cvrtila (51′ Nikolić), Šaban (90+1′ Dačnik-Kovačić), Deak (90+2′ Baneković), Postonjski (43′ Kovačić), Kovač, Mazalović (66′ Sedak), Šoštarić (78′ Plehan)

Trener: Marijan Glavica

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba