Kaže da ne pije, osim na utakmici

Bill Gates skočio u pivski posao s Heinekenom 

Objavljeno: 23.02.2023. zagorjeinternational

Osnivač Microsofta i jedan od najbogatijih ljudi na Zemlji, Bill Gates odlučio je investirati u pivsku industriju. Naime, Bill Gates je kupio dionice u vrijednosti od 848 milijuna eura nizozemske tvrtke ‘Heineken Holding NV’ koja u svojom portfoliju drži brend popularnog piva ‘Heineken’. U veljači je ovu transakciju obavio dva puta, jednom direktnom kupnjom te jednom kroz zakladu koju dijeli sa svojom bivšom suprugom Melindom.   

Na internetskoj stranici Reddit, 2018, Bill Gates se izjasnio kako nije veliki ljubitelj piva, osim na utakmicama baseball-a, no onda pije lagano svijetlo samo kako bi ‘vajbao’ s ostalim navijačima, piše Insider.   

Prošlogodišnjeg srpnja objavljeno je istraživanje o rizicima konzumacije alkohola koje je financirano upravo od zaklade ‘Bill & Melinda Gates Foundation’. Zaključak tog istraživanja je bila potreba izuzetno jaka intervencija kada se radi o konzumaciji među mladom populacijom kako bi se smanjio negativan utjecaj na zdravlje, čitavog svijeta, prouzročen alkoholom.   

Treba napomenuti, kako ovo nije prvi put da Gates ulaže u pivsku kompaniju. Naime još 2007. Uložio 392 milijuna dolara u nekadašnju najveću meksičku pivovaru ‘Femsa’ koja je ujedno i najveći punitelj ‘Coca-Cole’, a 2010. su prodali svoj pivarski dio kompanije upravo Heineken-u. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba