Od glazbenih radionica do pravljenja prirodne kozmetike s kakao maslacem

POČELI SU DANI ‘ČOKOLADE I KAVE’: Pripremite se jer vas čekaju proizvodi koji će vam pomutiti razum

Objavljeno: 23.02.2023. zagorjeinternational

Gotovo 50 izlagača iz Hrvatske, Slovenije, BiH, Srbije i Italije, artisan i craft čokolatijeri, specialty roasteri, svjetski brendovi kava, proizvođači slastica, šalica, aparata za kavu, ručno izrađene prirodne kozmetike na bazi kakaa i kave… Sve to imate prilike doživjeti, pogledati, okusiti i pomirisati na adresi Family malla, Škorpikova 11 u Zagrebu na manifestaciji ‘Dani čokolade i kave’. Organizacijska palica manifestacije je rukama Muzeja čokolade Zagreb i uz potporu Barry Callebauta.

– Poseban naglasak stavljamo na humanitarnu aukciju u organizaciji Muzeja čokolade Zagreb za Zakladu Solidarna koja svojim radom podržava ravnopravnost žena, školovanje djece slabijeg imovinskog stanja te razvoj kulture koja u fokus stavlja ljudska prava. Tri čokoladne skulpture koje će izraditi dr. Petar Popijač, a uz potporu Barry Callebauta bit će ponuđene na aukciji preko partnerske platforme www.aukcije.hr do 14. ožujka ove godine, a sav prihod bit će uplaćen u korist Zaklade Solidarna dok partneri svoj angažman doniraju. Svi posjetitelji imaju priliku uživo vidjeti stvaranje čokoladnih skulptura, izložene gotove primjerke, te sudjelovati u aukciji za iste – poručili su organizatori.

Inače, odrasli posjetitelji plaćaju cijenu ulaznice od tri eura, dok djeca do 18 godina ulaze besplatno. Osim ulaza u oba Paviljona Family malla ulaznica garantira i pristup na 19 pokaznih radionica (rada s čokoladom, izrade kozmetike na bazi kave i kakaovca, latte arta na kavi, ručne izrade pralina te desetominutnog kušanja čokolada), pop-up izložbi Muzeja čokolade Zagreb na 15 punktova u Family mallu, gledanje umjetničkog performansa akademskog kipara dr. art. Petra Popijača koji iz masivnih blokova čokolade stvara skulpture te mogućnost sudjelovanja u nekoliko humanitarnih akcija.

Posebno su organizirane i 22 kreativne i glazbene radionice za djecu uzrasta od sedam do 12 godina na kojima će imati priliku naučiti stvarati instrumente iz recikliranih materijala te koristiti ih i naposljetku ponijeti kući. Sudjelovanje stoji šest eura po radionici.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba