Očekuje velike promjene na ratištu

Vučić ‘zvecka’ dronovima-samoubojicama

Objavljeno: 21.02.2023. zagorjeinternational

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je izvjestiteljima beogradskih medija kako očekuje brzu isporuku dronova iz UAE-a, ne precizirajući o kojem broju i količini je riječ. 

-Srbija će u narednih 48 sati s Ujedinjenim Arapskim Emiratima potpisati prvi ugovor o kupnji dronova-samoubojica – izjavio je Vučić u Abu Dhabiju gdje nazoči međunarodnom sajmu naoružanja i vojne opreme. 

Vučić je ocijenio i da su pred Srbijom, u kontekstu rusko-ukrajinskog sukoba i političke situacije na međunarodnoj sceni, dodatni izazovi koji će otežati njezinu poziciju “u političkom, vojnom i svakom drugom smislu”. 

-Očekujem da za dan, dva ili tri vidimo velike promjene na ratištu (u Ukrajini) i značajne promjene u daljnjem političkom djelovanju prema Srbiji, i sa zapadne strane i od drugih međunarodnih faktora – rekao je Vučić u izravnom uključenju za beogradske televizije, prenosi Poslovni dnevnik

Ponovio je jučerašnje opažanje kako je u svijetu iznimno velika potražnja za naoružanjem, vojnom opremom, a naročito za streljivom, te se pohvalio da vojna industrija Srbije može unaprijed 20 godina prodati sve što proizvede. 

Vučić je naglasio da vojna industrija Srbije više neće ništa izvoziti, izuzev svih vrsta streljiva ili opreme i naoružanja koji su suvišni vezano uz potrebe srbijanske vojske. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba