Vikend rekordera (53) policija zaustavila u nedjelju navečer u Polju Krapinskom

‘Zamaskirao se’ s 2,23 promila pa mu prijeti kazna od 1320 eura i tri mjeseca bez vozačke

Objavljeno: 20.02.2023. AB

Na području koje sigurnosno pokriva PU krapinsko – zagorska, tijekom proteklog vikenda utvrđeno je ukupno 80 prometnih prekršaja. Od toga su bila 33 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, 13 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa u vozilu, 11 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 23 ostala prekršaja u prometu.

Najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu od 2,23 promila, utvrđena je u nedjelju oko 20 sati u Polju Krapinskom kod 53-godišnjeg vozača. Protiv njega, zbog počinjenog prekršaja slijedi podnošenje optužnog prijedloga, a predložena novčana kazna je 1320 eura te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom “B” kategorije u trajanju od tri mjeseca. Vozaču je određeno zadržavanje u prostorijama policije do prestanka djelovanja alkohola.

Najveća utvrđena nepropisna brzina kretanja vozila pak je utvrđena u petak 17. veljače, oko 13 sati, i to u Mokricama na A2. Vozač je vozio brzinom od 186 km/h, na dijelu ceste gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h te mu je naplaćena novčana kazna.

žIsto tako, tijekom nadzora prometa u Rusnici, u subotu oko 22.30 sati, zaustavljen je 40-godišnji vozač osobnog vozila, za kojeg je utvrđeno da vozi s 1,64 promila alkohola u organizmu.  Određeno mu je zadržavanje te slijedi podnošenje optužnog prijedloga zbog počinjenog prekršaja iz čl. 199., Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba