Iz Hrvatske pošte pojasnili situaciju

Kasni vam naručeni paket? Evo zašto 

Objavljeno: 22.12.2022. zagorjeinternational

Ako ste ovih dana naručivali nešto preko interneta ili poslali paket rodbini ili prijateljima, a on još nije došao, iz Hrvatske pošte imaju objašnjenje za to. Naime, u odnosu na prosinac prošle godine, dnevnih je pošiljki čak 40.000 više, a na dan se zaprimi i do 100.000 paketa, prenosi Poslovni.hr.

Kroz centar u Velikoj Gorici prolaze gotovo svi poslani paketi, a većinom ih obrađuje stroj dok kamere detektiraju na koju adresu trebaju stići pošiljke.

– Stroj može u sat vremena sortirati 15.000 paketa i to onih najmanjih od 100 grama pa do najvećih od 30 kilograma. Sortirnica radi u tri smjene. Pogon je u radu od 0 do 24 i iz tog razloga uspijevamo sve ono što dođe taj dan i iznijeti. Kada ne bismo na taj način radili ne bismo imali više mjesta za pošiljke – rekao je Krešimir Domjančić, voditelj odjela za odnose s javnošću Hrvatske pošte, dok je voditeljica sortirnice Irena Majerić dodala da korisnici naručuju svašta, od odjeće do veš mašina.

Veliki porast paketa pripisuje se sve većoj popularnosti ‘online’ kupovine, ali i sve većoj popularnosti ‘crnog petka’. 

Također, iz Hrvatske pošte su dodali da kasni manji broj paketa, ali da to nije samo problem Hrvatske pošte, nego cijelog logističkog lanca tijekom prosinca zbog povećanih količina narudžbi, stoga do kašnjenja može doći i kod samog dobavljača i kod otpreme iz trgovine i u Hrvatskoj pošti. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba