Inače, vrt topličke škole ove je godine proglašen najljepšim u Hrvatskoj

VARAŽDINSKE TOPLICE: U gluho doba noći vandali uništili dvorište Osnovne škole i napravili ogromnu štetu

Objavljeno: 22.12.2022. zagorjeinternational

U gluho doba noći nepoznati vandali devastirali su najljepši školski vrt u Republici Hrvatskoj i prouzročili štetu od preko 15.000 kuna. Učitelji, učenici i ravnateljica OŠ Antuna i Ivana Kukuljevića Varaždinske Toplice bili šokirani prizorima koji su ih u srijedu ujutro dočekali, a najgore je to što će nagradu za najljepši školski vrt koju su osvojili ove godine u cijelosti morati potrošiti na popravke.

Vandali nisu stali na devastaciji okoliša škole, već su otpilili drvo tulipanovca, provalili u vrtnu kućicu, razbacali sve eko učionice, otpilili grane borova, napola prerezali vrtnu klupu, razbili vanjsko staklo na dvorani, pošišali ukrasno bilje koje su vrijedni učenici ove godine posadili, no najveća šteta zbraja se u plasteniku kojeg su kompletno razrezali. 

Kako je objasnila ravnateljica Goranka Štefanić, iako su se znali suočavati s uništavanjem fasade i crtanjem grafita, ovako nešto nikada se nije dogodilo.

– Bili su nam potrebni velik trud i novac da uredimo školski okoliš i vrt za što smo i ove godine dobili nagradu s državne razine, da bi sada još i više od osvojenog iznosa morali dati na popravak štete još i više. Sljedeći korak trebao je biti stvaranje botaničkog vrta, a sada su nam uništene biljke – rekla je Štefanić uputivši apel građanima da razgovaraju s mladima i objasne im kako je potrebno čuvati javna i društvena dobra.

I gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković najoštrije je osudila ovaj vandalski čin pridruživši se apelima ravnateljice. 

– Sav trud i rad naših školaraca i njihovih učitelja preko noći su pali u vodu. Nevjerojatno je da je netko sposoban uništiti tuđe vlasništvo, nešto za što je naša Osnovna škola ove godine dobila i nagradu. Budući da je pozvana i policija, čvrsto vjerujemo da će počinitelji biti pronađeni i primjereno kažnjeni – rekla je Ratković. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba