HND poslalo peticiju Plenkoviću koju je do sada potpisalo više od 4500 ljudi

˝Ministar Beroš je odgovaran za smrt našega kolege, nećemo odustati od traženja istine˝

Objavljeno: 03.10.2022. zagorjeinternational

Hrvatsko novinarsko društvo je u petak premijeru Andreju Plenkoviću poslalo peticiju koju je potpisalo 4695 građanki i građana koji su svojim potpisom podržali zahtjev HND-a za nezavisnom istragom okolnosti smrti Vladimira Matijanića, novinara portala Index.hr., i smjenom ministra zdravstva Vilija Beroša. 

Predsjednik HND- a Hrvoje Zovko je u obraćanju premijeru naglasio da se ministar zdravstva Vili Beroš, vezano za taj slučaj, od prvog dana ponio krajnje neprofesionalno zataškavajući ga. 

– Nije se postavio kao osoba koja radi u interesu građana koji ga plaćaju, nego kao zaštitnik sustava koji je odgovoran za smrt našega kolege, a sustav je tu da štiti zdravlje građana, ne da ga ugrožava. Budući da kao predsjednik Vlade odgovarate za rad svojih suradnika, od Vas tražimo da uvažite argumente koji stoje u tekstu peticije. Svaki dan ostanka na dužnosti ministra Beroša, gospodine predsjedniče Vlade RH, ujedno je i Vaša odgovornost. Hrvatsko novinarsko društvo neće odustati od traženja istine o smrti Vladimira Matijanića te kažnjavanja odgovornih – dio je teksta upućenog premijeru Plenkoviću. 

Podsjetimo, Matijanić je preminuo u kolovozu nakon što mu je bilo loše. Zvao je hitnu pomoć, no nekoliko dana zaredom su ga odbili primiti. Inače, Dubrovačka odvjetnica Viktorija Knežević kazneno je prijavila zdravstvene djelatnike koji su bili u kontaktu s Matijanićem od 3. do 5. kolovoza zbog nepružanja medicinske pomoći.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba