'Festivalom dječje kajkavske popevke' završili su 53. 'Dani kajkavske riječi' u Zlataru

Mladi predstavili 17 novih skladbi, zaradili gromoglasan pljesak, a “isplivali” su i skriveni talenti

Objavljeno: 03.10.2022. zagorjeinternational

U nedjelju su 51. ‘Festivalom dječje kajkavske popevke’ završili 53. ‘Dani kajkavske popevke’ u Zlataru. Pod vodstvom svojih mentora, a na stihove s prošlogodišnjeg Zbora malih pjesnika osnovnoškolci su uglazbili 17 novih skladbi u pratnji Tamburaškog orkestra HRT-a pod dirigentskom palicom Siniše Leopolda, piše Radio Zlatar.

Gromoglasni pljesak publike svakako je dokaz kako su neki njih skriveni talenti što je potvrdio i gost Festivala Bojan Jambrošić koji je svojim nastupom i pjesmama ˝Teku dani, teku cajti˝ i ˝Suza za zagorske brege˝ uveličao program. Pohvale je uputio i maestro Leopold koji je s Tamburaškim orkestrom publiku počastio sa skladbom ˝Vatromet˝ koju je sam skladao, a tu se našla i skladba ˝Zlatni dečki˝ koja je posebno skladana za orkestar u povodu 80. obljetnice postojanja koja se slavila prošle godine.

Izvođače, njihove voditelje i roditelje na početku su pozdravile ravnateljica POU dr. Jurja Žerjavića Gordana Valjak i gradonačelnica Jasenka Auguštan – Pentek, a pohvale za čuvanje tradicije i riječi ‘kaj’ uputila je zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba